Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Εργατικό ατύχημα στην Καλαμάτα: Στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκαν 5 εργαζόμενοι που εισέπνευσαν καυστική ουσία

Καλείται η Επιθεώρηση Εργασίας, ο ΕΦΚΑ Καλαμάτας και όλοι οι αρμόδιοι φορείς να διεξάγουν τους απαραίτητους ελέγχους για να διαλευκανθούν οι συνθήκες για το συγκεκριμένο εργατικό ατύχημα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εργατικό ατύχημα στην Καλαμάτα: Στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκαν 5 εργαζόμενοι που εισέπνευσαν καυστική ουσία Freepik

Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε την Τετάρτη (23/8) στην αποθήκη του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Νότιας Πελοποννήσου “ΣΥ.ΓΑ.ΝΟ.Π.ΠΕ.”, στην Καλαμάτα, όταν δοχείο με καυστική ουσία άνοιξε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και χύθηκε κατά την μεταφορά του.

Εργατικό ατύχημα στην Καλαμάτα: Πήραν εξιτήριο

Το αποτέλεσμα ήταν 5 εργαζόμενοι που ήρθαν σε επαφή μαζί του ή εισέπνευσαν τις αναθυμιάσεις να νιώσουν δυσφορία και να χρειαστεί να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας για τις πρώτες βοήθειες, όπου παρέμειναν προληπτικά για παρακολούθηση και την Πέμπτη πήραν εξιτήριο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το Σωματείο Φαρμακοϋπαλλήλων Μεσσηνίας τονίζει πως σε ανάλογους ευαίσθητους επαγγελματικούς χώρους η ελλιπής εκπαίδευση για τη διαχείριση επικίνδυνων ουσιών, οι περικοπές στα μέτρα προστασίας σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση της εργασίας, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην αύξηση των εργατικών ατυχημάτων.

Παράλληλα καλούν την Επιθεώρηση Εργασίας, τον ΕΦΚΑ Καλαμάτας και όλους τους αρμόδιους φορείς να διεξάγουν τους απαραίτητους ελέγχους για να διαλευκανθούν οι συνθήκες για το συγκεκριμένο εργατικό ατύχημα.

Τέλος, για την αποτροπή ατυχημάτων σε εργασιακούς χώρους όπως οι φαρμακαποθήκες, όπου φυλάσσονται επικίνδυνες και καυστικές ουσίες, με πιθανές πολύ σοβαρές συνέπειες για τη ζωή των εργαζομένων και τη δημόσια υγεία, απαιτούν:

  • Την εκπαίδευση των εργαζομένων για τη διαχείριση επικίνδυνων, καυστικών και εύφλεκτων υλικών
  • Την παροχή ενδεδειγμένου εξοπλισμού για την προστασία των εργαζομένων από επικίνδυνες ουσίες
  • Την απαραίτητη διαμόρφωση των χώρων φύλαξης τέτοιων ουσιών για την ασφαλή φύλαξη και μεταφορά τους».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ