Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Εργοστάσιο παρασκευής σχολικών γευμάτων στη Λαμία: Εμπρησμό “δείχνει” το πόρισμα της Πυροσβεστικής

Οι αξιωματικοί της ΔΑΕΕ έκριναν ότι η φωτιά μπήκε από πρόθεση και έχει ήδη ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας για τα στοιχεία της έρευνας που συνεχίζεται.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εργοστάσιο παρασκευής σχολικών γευμάτων στη Λαμία: Εμπρησμό “δείχνει” το πόρισμα της Πυροσβεστικής EUROKINISSI

Συνεχώς νέα στοιχεία έρχονται στο “φως” σχετικά με την υπόθεση με τη φωτιά σε εργοστάσιο παρασκευής σχολικών γευμάτων στην Λαμία, εκεί που παρασκευάστηκαν οι μερίδες φαγητού που σύμφωνα με τις καταγγελίες προκάλεσαν μαζική τροφική δηλητηρίαση σε παιδιά δημοτικού.

Σύμφωνα με το lamireport.gr, η έκθεση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος που εξετάζει την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Κυριακή 19 Μαΐου, κάνει λόγο για εμπρησμό.

Οι αξιωματικοί της ΔΑΕΕ έκριναν ότι η φωτιά μπήκε από πρόθεση και έχει ήδη ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας για τα στοιχεία της έρευνας που συνεχίζεται.

Φωτιά σε εργοστάσιο: Οι μαρτυρίες

Στην εφημερίδα το «Βήμα της Κυριακής», σε ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, δημοσιεύονται νέες μαρτυρίες για την πυρκαγιά στο εργοστάσιο που παρασκεύαζε τα έτοιμα γεύματα σε σχολεία και οργανισμούς του Δημοσίου.

Υψηλόβαθμα στελέχη που παραχώρησαν δηλώσεις στο “Βήμα”, αναφέρθηκαν στην ύπαρξη αρχικών ενδείξεων εμπρησμού. Οι ίδιοι αναφέρουν ότι θα διερευνηθούν τόσο ο ισχυρισμός ότι η πυρκαγιά άρχισε από τη σβησμένη μηχανή ενός βαν που βρισκόταν στο υπόστεγο του κτηρίου όσο και η καταστροφή δύο καταγραφικών συστημάτων και η εξαφάνιση ενός τρίτου στις κάμεράς από το σύστημα εποπτείας του κεντρικού χώρου της συγκεκριμένης μονάδας.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του αλλοδαπού εργαζομένου που περίμενε τον φύλακα των εγκαταστάσεων, η φωτιά άρχισε από το υπόστεγο του κτηρίου. Στο συγκεκριμένο σημείο βρίσκονταν τρία φορτηγά ψυγεία από όπου θα μπορούσε να προκληθεί η φωτιά αν και η μαρτυρία του εργαζομένου ανέτρεψε τα σενάρια.

Ο εργαζόμενος αρχικά ανέφερε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από το μπροστινό τμήμα του βαν που βρίσκονταν σχεδόν “κολλητά” με το κεντρικό κτήριο που καταστράφηκε τελείως.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ