Τετάρτη 21 Μαϊου 2025

Ερήμην καταδίκη 26χρονου για απάτη – Αναζητείται για να οδηγηθεί στη φυλακή

Κρίθηκε ένοχος για εξαπάτηση επιχειρηματία, από τον οποίο φέρεται να απέσπασε 12.200 ευρώ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ερήμην καταδίκη 26χρονου για απάτη – Αναζητείται για να οδηγηθεί στη φυλακή EUROKINISSI
Ένας 26χρονος αναζητείται από τις αστυνομικές Αρχές καθώς καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών χωρίς αναστολή για απάτη σε βάρος 46χρονου επιχειρηματία που διατηρεί κατάστημα υαλοπινάκων στον Βόλο.

Το περιστατικό σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2021, όταν ο 26χρονος φέρεται να επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον επιχειρηματία και να παρήγγειλε έναν υαλοπίνακα για φαρμακείο που υποτίθεται ότι διατηρούσε στο κέντρο της πόλης, επιχείρηση την οποία γνώριζε και ο τεχνίτης.

Ο 46χρονος κατέγραψε την παραγγελία, ενώ ο νεαρός φέρεται να τον διαβεβαίωσε πως θα τον εξοφλήσει πριν από την τοποθέτηση του υαλοπίνακα στο κατάστημα.

Όταν έφτασε η στιγμή της πληρωμής, ο 26χρονος ζήτησε από τον επιχειρηματία τα στοιχεία του e-banking του, υποστηρίζοντας ότι θα του καταθέσει τα χρήματα μέσω της υπηρεσίας «Λεφτά στο λεπτό».

Ο 46χρονος, αγνοώντας τη διαδικασία, του απέστειλε όχι μόνο τα στοιχεία του λογαριασμού του, αλλά και όλους τους κωδικούς επιβεβαίωσης που λάμβανε στο κινητό του, όπως του υπέδειξε ο δράστης.

Μέσα σε λίγα λεπτά, ο επιχειρηματίας είχε χάσει συνολικά 12.200 ευρώ από τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρούσε, ενώ ο νεαρός έκτοτε δεν απάντησε στις κλήσεις του.

Ερήμην καταδίκη για απάτη

Το θύμα κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία, η οποία μέσω της διαδρομής των χρημάτων εντόπισε τον δράστη. Συγκεκριμένα, τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο κατέληξαν τα χρήματα οδήγησαν τις Αρχές σε έναν 26χρονο κάτοικο Πάτρας.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε  ότι ο τηλεφωνικός αριθμός που είχε χρησιμοποιηθεί για την απάτη ήταν «πακιστανικός».

Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ο 26χρονος καταδικάστηκε ερήμην από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και, εφόσον εντοπιστεί, θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Πηγή: gegonota.news

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ