Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Ερντογάν σε Σακελλαροπούλου: “Να μιλήσουμε βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο” – Τι είπε η ΠτΔ – BINTEO – ΦΩΤΟ

"Είναι αναγκαίο, περισσότερο ίσως από ποτέ, Ελλάδα και Τουρκία να εργαστούν από κοινού για την ενίσχυση της ευημερίας, τη διαφύλαξη της ειρήνης, της σταθερότητας και του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου"

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ερντογάν σε Σακελλαροπούλου: “Να μιλήσουμε βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο” – Τι είπε η ΠτΔ – BINTEO – ΦΩΤΟ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στο Προεδρικό Μέγαρο έφθασε στις 11:30 το πρωί της Πέμπτης  ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η κα Σακελλαροπούλου τον καλοσώρισε στην Αθήνα και εκείνος εξέφρασε τη χαρά του που βρέθηκε ξανά στην Ελλάδα, έπειτα από έξι χρόνια.

Ερντογάν σε Σακελλαροπούλου

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στη συνέχεια, παίρνοντας τον λόγο η κα Σακελλαροπούλου, δήλωσε: “Τα τραγικά συμβάντα που έζησαν οι χώρες μας φέτος έγιναν αφορμή για να αποδειχθεί ξανά ότι το αίσθημα αλλυλεγγύης και η επίδειξη ανθρωπιάς κάτω από δύσκολες συνθήκες είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό που ενώνει τους δύο λαούς“.

“Η διαπίστωση αυτή αποτελεί ισχυρή βάση για να στηριχθεί η αμοιβαία πολιτική βούληση για την εδραίωση ενός κλίματος που θα επιτρέψει την εμβάθυνση της συνεργασίας και την αποφυγή εντάσεων στις διμερείς μας σχέσεις” πρόσθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

“Εάν αναλογιστούμε το τι γίνεται στον περίγυρό μας, είναι αναγκαίο, περισσότερο ίσως από ποτέ, Ελλάδα και Τουρκία να εργαστούν από κοινού για την ενίσχυση της ευημερίας, τη διαφύλαξη της ειρήνης, της σταθερότητας και του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, καθώς και την προώθηση σχέσεων καλής γειτονίας, προς όφελος και των δύο λαών μας αλλά και της ευρύτερη περιοχής” τόνισε η κα Σακελλαροπούλου

Ερντογάν σε Σακελλαροπούλου: “Να μιλήσουμε βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο”

«Πιστεύω ότι το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας θα αποτελέσει ευκαιρία να αρχίσει μια νέα εποχή στις σχέσεις Ελλάδας Τουρκίας» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Και συνέχισε «Σήμερα βρισκόμαστε εδω με μια ευρεία αντιπροσωπεία υπουργών και οι υπουργοί θα κάνουν εποικοδομητικές συνομιλίες με τους ομολόγους τους βέβαια ο σκοπός είναι να ανεβάσουμε στα 30 δις».

«Θα συζητήσουμε πια βήματα θα κάνουμε σε όλα τα θέματα. Οι προετοιμασίες εχουν γίνει απο τους υπουργούς και βάζουμε τις απαραίτητες υπογραφές θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας με πιο λογικό τρόπο.

Πιστεύω ότι θα είναι καλύτερο και για το μέλλον των δυο πλευρών να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο» είπε κλείνοντας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ