Κυριακή 05 Φεβρουαρίου 2023

Ερωτηματικά για τη στάση της παιδοψυχολόγου στην υπόθεση ασέλγειας κατά 16χρονης αθλήτριας

«Κατά την διάρκεια της τριπλής συνεδρίας η 16χρονη διαπίστωσε ότι υπήρχε μια οικειότητα ανάμεσα στον προπονητή και την παιδοψυχολόγο, καθώς φαινόταν σαν να είχαν μιλήσει στο παρελθόν» αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ερωτηματικά για τη στάση της παιδοψυχολόγου στην υπόθεση ασέλγειας κατά 16χρονης αθλήτριας FREEPIK

Αποκαλύψεις που δημιουργούν ερωτήματα φέρνει στο φως η υπόθεση της 16χρονης αθλήτριας κωπηλασίας στη Θεσσαλονίκη, που κατηγορεί τον προπονητή της για ασέλγεια σε βάρος της.

Η υπόθεση απασχολεί τις Αρχές τις τελευταίες ημέρες και όπως ανέφερε το dikastiko.gr, η μήνυση που υπέβαλε η οικογένεια της 16χρονης, βρίσκεται ήδη στα χέρια εισαγγελέα.

Στην υπόθεση αυτή που έχει σοκάρει τη Θεσσαλονίκη, ερωτήματα έχει προκαλέσει από την πρώτη στιγμή η στάση της παιδοψυχολόγου, στην οποία η 16χρονη εκμυστηρεύτηκε τα όσα φρικτά φέρεται να υπέστη.

Προπονητής κακοποιούσε αθλήτρια

freepik

Ασέλγεια εις βάρος 16χρονης: Ερωτήματα για τη στάση της παιδοψυχολόγου

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, εκτός από την κοινή συνεδρία στην οποία η παιδοψυχολόγος κάλεσε το θύμα και τον θύτη, είναι πιθανό ο προπονητής να είχε επισκεφθεί την επαγγελματία ψυχικής υγείας και λίγες ημέρες νωρίτερα από τη συνάντηση αυτή. 

Όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα ο δικηγόρος της οικογένειας, Όθωνας Παπαδόπουλος, «κατά την διάρκεια της τριπλής συνεδρίας η 16χρονη διαπίστωσε ότι υπήρχε μια οικειότητα ανάμεσα στον προπονητή και την παιδοψυχολόγο, καθώς φαινόταν σαν να είχαν μιλήσει στο παρελθόν. Πράγματι, ο προπονητής εκμυστηρεύτηκε στην νεαρή αθλήτρια ότι προτού γίνει η κοινή συνεδρία, είχε επισκεφθεί την παιδοψυχολόγο καθώς ήξερε πως η ίδια εξετάζει την ανήλικη».

απόπειρα βιασμού στην Κω

freepik

«Αυτό όμως που δεν έκανε η ίδια η παιδοψυχολόγος, είναι να το αναφέρει έστω τις Αρχές, κι αυτό είναι το κυριότερο. Έχουμε το αδίκημα, και είναι από τις εξαιρέσεις της αρχής εμπιστευτικότητας του απορρήτου, πως όταν υπάρχει εγκληματική ενέργεια, βιασμός, ναρκωτικά προς το ανήλικο, λύεται το απόρρητο και υποχρεούται ο εξεταστής να το κοινοποιήσει τουλάχιστον στις αρμόδιες αρχές, κάτι που δεν έγινε, ενώ γνώριζε ότι είναι ανήλικη» σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η οικογένεια του θύματος κατά πάσα πιθανότητα θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της παιδοψυχολόγου αύριο Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, προκειμένου να κληθεί από την δικαιοσύνη και να δώσει εξηγήσεις για την στάση της.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ