ΕΣΑμεΑ προς Υπ. Παιδείας: Να διερευνηθεί αν αποκλείστηκε από τη σημαία μαθητής με αυτισμό λόγω της αναπηρίας του
«Ο μαθητής είχε κληρωθεί ως σημαιοφόρος, η κλήρωση πραγματοποιήθηκε εκ νέου, ώστε να αποκλειστεί, ενώ και το αποτέλεσμα του αποκλεισμού και της διάκρισης ανακοινώθηκε στον μαθητή με τον πλέον αντιπαιδαγωγικό και απαράδεκτο τρόπο»
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI) Την πλήρη διαλεύκανση και διερεύνηση τυχόν ευθυνών, αν πράγματι αποκλείστηκε μαθητής με αυτισμό, λόγω της αναπηρίας του, από κλήρωση ώστε να είναι σημαιοφόρος ή παραστάτης του σχολείου του, ζητά η Eθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία – ΕΣΑμεΑ, από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με την αναφορά που έχουν καταθέσει οι γονείς του μαθητή στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας, σύμφωνα με δηλώσεις τους σε ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία: «Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενώ ο μαθητής είχε κληρωθεί ως σημαιοφόρος, η κλήρωση πραγματοποιήθηκε εκ νέου, ώστε να αποκλειστεί, ενώ και το αποτέλεσμα του αποκλεισμού και της διάκρισης ανακοινώθηκε στον μαθητή με τον πλέον αντιπαιδαγωγικό και απαράδεκτο τρόπο, σύμφωνα με τα λεγόμενα των γονιών του.
Οι μαθητές με αναπηρία, χρόνιες ή/και σπάνιες παθήσεις και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες έχουν να αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα στα σχολεία τους: νομοθεσία που αλλάζει κάθε χρόνο, κενά σε εκπαιδευτικούς, ΕΒΠ, σχολικούς νοσηλευτές, εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης, ανύπαρκτα δρομολόγια σχολικών λεωφορείων, ακατάλληλα και μη προσβάσιμα κτίρια, μη προσβάσιμο εκπαιδευτικό υλικό, γραφειοκρατία».
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι: «Ο αγώνας για ένα συμπεριληπτικό σχολείο που θα σέβεται και θα μορφώνει όλους τους μαθητές δίχως αποκλεισμούς είναι συνεχής και αδιάκοπος.
Ταυτόχρονα η ΕΣΑμεΑ ζητά να γίνει σεβαστή από τα ΜΜΕ η απόφαση των γονέων να διατηρηθεί η ανωνυμία της οικογένειας, προκειμένου να προστατευθούν τόσο η ιδιωτικότητα όσο και η ψυχική υγεία του παιδιού».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χανιά: Οικογενειακές διαφορές πίσω από το έγκλημα εξετάζουν οι Αρχές – Με τρεις σφαίρες στην καρδιά δολοφονήθηκε ο 51χρονος κτηνοτρόφος Σαντορίνη: Σε ημιλιπόθυμη κατάσταση ανήλικη λόγω μέθης Γυναίκα κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για ενδοοικογενειακή βία – “Η αστυνομία δεν αναζήτησε τον δράστη”, καταγγέλλει ο δικηγόρος της Κιλκίς: Δικογραφία για ένα άτομο που απέσπασε 65.000 ευρώ από τηλεφωνικές απάτεςΑκολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

