Σάββατο 10 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Εστίαση: Προς άνοιγμα αμέσως μετά το Πάσχα – Πότε αναμένεται διάγγελμα Μητσοτάκη – ΒΙΝΤΕΟ

Οι τελικές εισηγήσεις θα γίνουν σήμερα και ενδεχομένως τις αποφάσεις να τις ανακοινώσει ο πρωθυπουργός σε διάγγελμά του, πιθανότατα αύριο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εστίαση: Προς άνοιγμα αμέσως μετά το Πάσχα – Πότε αναμένεται διάγγελμα Μητσοτάκη – ΒΙΝΤΕΟ

“Πράσινο φως” στο άνοιγμα της εστίασης, φαίνεται να δίνουν επιστήμονες και κυβέρνηση, αμέσως μετά το Πάσχα και συγκεκριμένα στις 4 Μάϊου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι έχει πέσει η πρόταση να ανοίξουν καφέ και εστιατόρια στους εξωτερικούς χώρους κι όχι σε κλειστούς χώρους, αμέσως μετά την γιορτή της Ανάστασης προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση στις πλατείες και καθώς δεν έχει πλέον κανένα νόημα ο ανεξέλεγκτος συνωστισμός σε σύγκριση με ένα άνοιγμα με κανόνες.

Σήμερα οι τελικές εισηγήσεις – Τηλεοπτικό μήνυμα και από Μητσοτάκη

Οι τελικές εισηγήσεις θα γίνουν σήμερα και ενδεχομένως τις αποφάσεις να τις ανακοινώσει ο πρωθυπουργός σε διάγγελμά του, πιθανότατα αύριο.

Επίσης, να επιτρέπονται τα ψώνια χωρίς ραντεβού από τα μαγαζιά φέρεται να εισηγείται η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων της Επιτροπής, η οποία συνεδριάζει αυτή την ώρα.

Προς χαλάρωση μέτρων και στο λιανεμπόριο

Συγκεκριμένα οι ειδικοί εμφανίζονται θετικοί στην χαλάρωση των υφιστάμενων μέτρων ως προς το λιανεμπόριο, δίνοντας έτσι το πράσινο φως για ψώνια χωρίς να χρειάζεται να κλείσει ο πελάτης ραντεβού με το κατάστημα.

Βεβαίως, τηρώντας πάντα τους κανόνες για τον αριθμό των πελατών που θα βρίσκονται μέσα στα καταστήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τις εικόνες συνωστισμού χιλιάδων ατόμων στις πλατείες, αλλά και τις αποφάσεις για το άνοιγμα των Εκκλησιών, δεν έχει πλέον κανένα νόημα να αναβληθεί και το άνοιγμα των μαγαζιών της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους.

Οι εισηγήσεις των περισσοτέρων επιστημόνων είναι να ανοίξει η εστίαση με έλεγχο, με αυστηρούς κανόνες που οφείλουν να τηρούν οι επιχειρηματίες, αλλά και οι πελάτες.

Δηλαδή αποστάσεις από τα τραπέζια στους εξωτερικούς χώρους, όχι συνωστισμός στα καταστήματα, τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Όχι Πάσχα στο χωριό

Την ίδια ώρα, οι λοιμωξιολόγοι εμμένουν στην απόφασή τους να μην ανάψουν το πράσινο φως για την μετακίνηση από νομό σε νομό ενόψει του Πάσχα, ενώ θα εξεταστεί και η πρόταση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τις ώρες που θα λειτουργούν οι ιεροί ναοί την Μεγάλη Εβδομάδα.

ΠΗΓΗ: IN.GR

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ