Τρίτη 04 Οκτωβρίου 2022

“Έτοιμοι να εξυπηρετήσουμε κάθε ανάγκη του ΕΣΥ”, δηλώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών κλινικών

Στο πλευρό της κυβέρνησης για κάθε ανάγκη που θα προκύψει με την πανδημία του κορονοϊού δηλώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ), που εκπροσωπεί τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία όλης της χώρας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Έτοιμοι να εξυπηρετήσουμε κάθε ανάγκη του ΕΣΥ”, δηλώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών κλινικών

“Δεν υπάρχει καμία κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ιδιωτικών κλινικών. Αυτή η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω δεν μας εκπροσωπεί”, λέει στο iatropedia.gr, o πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) Σέργιος Σταμπουλούς.

Ο Σύνδεσμος ΣΕΚ που εκπροσωπεί τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία, τα οποία στην συντριπτική τους πλειοψηφία βρίσκονται στην Αθήνα, δηλώνει έτοιμος να συνεργαστεί με την κυβέρνηση και για τη νοσηλεία Covid περιστατικών. Να σημειωθεί ότι στην συμπρωτεύουσα μεγάλα νοσοκομεία είναι το Διαβαλκανικό (το οποίο ενεπλάκη πρόσφατα στην εξυπηρέτηση του ΕΣΥ), το Euromedica, το οποίο επιτάχθηκε σήμερα και ο “Αγιος Λουκάς”.

“ Είμαστε απολύτως συνεργάσιμοι και εφόσον προκύψουν οι ανάγκες τις εξετάζουμε από κοινού με την κυβέρνηση προσπαθώντας να βρούμε λύσεις που να είναι λειτουργικές, χωρίς να δημιουργήσουν πρόβλημα στα δημόσια νοσοκομεία, ούτε και στους ασθενείς που έχουμε εμείς μέσα στα νοσοκομεία μας. Γιατί έχει να κάνει με το πως είναι χτισμένα τα νοσοκομεία του καθένα από εμάς και τι δυνατότητες έχουν και τι μπορεί να εξυπηρετήσει”, τονίζει ο πρόεδρος του ΣΕΚ.

Ο Σύνδεσμος έχει ανταποκριθεί, όπως και η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ), από την πρώτη στιγμή της πανδημίας και έχουν παραχωρήσει κλίνες non Covid στο ΕΣΥ, αναφέρει ο κ. Σταμπουλούς:

“Εμείς από την πρώτη μέρα έχουμε προσφερθεί και εν τοις πράγμασι εξυπηρετούμε τις εφημερίες των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης για non Covid περιστατικά. Τώρα αυτή η απόφαση της επίταξης ελήφθη γιατί ο κρατικός μηχανισμός ξέρει περισσότερα από εμάς για τις ανάγκες του. Παρακολουθούμε κι εμείς αυτήν την απόφαση της κυβέρνησης και ανάλογα με τις αποφάσεις της κινούμαστε”. Ζωή Ράπτη: “Ταχεία εκπαίδευση του προσωπικού των ιδιωτικών στην αντιμετώπιση Covid ασθενών”

Και η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη αρμόδια για τα θέματα Ψυχικής Υγείας, έχει επιστρατευθεί στη διαχείριση του προβλήματος με τα δημόσια νοσοκομεία.

“Το προσωπικό που δεν είναι εκπαιδευμένο θα εκπαιδευτεί με ταχεία εκπαίδευση από ειδικούς επιστήμονες πάνω σ’ αυτόν τον τομέα. Απλές κλίνες Covid είναι οι περισσότερες. Είναι ελάχιστες οι κλίνες ΜΕΘ, δεν ξεπερνούν τις 4-5 στο σύνολο των 200 απλών κλινών Covid”, αναφέρει η υφυπουργός.

O διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, σύμφωνα με την κ. Ράπτη, έχει ήδη αναλάβει την εποπτεία των δύο κλινικών που δεσμεύτηκαν, των εγκαταστάσεων και του προσωπικού τους.

“Η επίταξη είναι για 15 μέρες κι αν χρειαστεί παραπάνω διάστημα, θα υπάρξει ανανέωση μετά το 15ήμερο. Αυτός είναι ο σχεδιασμός. Εκείνο που χρειαζόμαστε είναι οι απλές κλίνες”.

Πηγή iatropedia.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ