Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 2023

Euractiv: Υπό παρακολούθηση από ΕΥΠ Γ. Κύρτσος και Τ. Τέλλογλου

"Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου της Ελλάδας φέρεται να προσπάθησε να εμποδίσει τον έλεγχο λέγοντας ότι ήταν παράνομος" σύμφωνα με το δημοσίευμα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Euractiv: Υπό παρακολούθηση από ΕΥΠ Γ. Κύρτσος και Τ. Τέλλογλου (eurokinissi)

Νέα τροπή στην υπόθεση των υποκλοπών καθώς όπως μεταδίδει το Euractiv, επικαλούμενο πηγές τόσο ο ευρωβουλευτής του Renew Europe Γιώργος Κύρτσος, όσο και ο ερευνητής δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου φέρονται να έπεσαν και αυτοί θύματα παρακολούθησης από την ΕΥΠ.

Υπόθεση υποκλοπών

EUROKINISSI

Τέλλογλου

eurokinissi

Όπως γράφει το ethnos.gr, σύμφωνα με το δημοσίευμα, κλιμάκιο της Ελληνικής Αρχής για την Ασφάλεια των Επικοινωνιών και την Προστασία του Απορρήτου (ΑΔΑΕ) επισκέφθηκε την Πέμπτη (15 Δεκεμβρίου) γνωστή εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Η ΑΔΑΕ, θέλησε να διενεργήσει έλεγχο μετά από αιτήματα που υπέβαλαν στην αρχή οι Κύρτσος και Τέλογλου, οι οποίοι ήθελαν να μάθουν αν παρακολουθούνται από τις μυστικές υπηρεσίες.

Η EURACTIV έμαθε ότι ο έλεγχος επιβεβαίωσε ότι και οι δύο άνδρες ήταν υπό παρακολούθηση από τις μυστικές υπηρεσίες, αλλά οι λόγοι δεν αποκαλύφθηκαν για λόγους «εθνικής ασφάλειας».

Υπόθεση υποκλοπών

EUROKINISSI

Υπόθεση υποκλοπών: “Εμπόδια στους ελέγχους”

Εν τω μεταξύ, η ανεξάρτητη αρχή αντιμετώπισε δυσκολίες κατά τη διενέργεια του ελέγχου. «Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου της Ελλάδας φέρεται να προσπάθησε να εμποδίσει τον έλεγχο λέγοντας ότι ήταν παράνομος», όπως έμαθε η EURACTIV.

Ντογιάκος

EUROKINISSI

Αρκετές πηγές επιβεβαίωσαν ότι ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας, μετά από συνεννόηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο, επιχείρησε να σταματήσει τον έλεγχο αμφισβητώντας την αρμοδιότητα της αρχής. Οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ αντέδρασαν επικαλούμενοι τη συνταγματική τους αρμοδιότητα και επέμειναν στον έλεγχο.

Επιπλέον, η εταιρεία τους ενημέρωσε ότι θα επικοινωνήσει με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο για οδηγίες. Οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ ενημερώθηκαν τότε ότι η διαδικασία είναι παράνομη. Η εταιρεία, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, ζήτησε γραπτή γνωμοδότηση από τον εισαγγελέα, την οποία φέρεται να αρνήθηκε.

Παρά τις εκκλήσεις να δοθεί τέλος στον έλεγχο, οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ επέμειναν, λέγοντας ότι είναι ανεξάρτητοι από τη δικαιοσύνη, και συνέχισαν να διενεργούν τον ελεγκτικό έλεγχο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ