Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Έβγαζαν χιλιάδες ευρώ από τηλεφωνικές απάτες σε ηλικιωμένους – Έξι συλλήψεις

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έβγαζαν χιλιάδες ευρώ από τηλεφωνικές απάτες σε ηλικιωμένους – Έξι συλλήψεις

Με πρόσχημα την είσπραξη,  αναδρομικών συντάξεων και προγραμμάτων ΕΣΠΑ,  είχαν στήσει μεγάλη φάμπρικα εξαπάτησης ηλικιωμένων,  πέντε Έλληνες και ένας αλλοδαπός,   τους οποίους συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης στη Νίκαια.

Το ηγετικό μέλος της σπείρας είναι ήδη φυλακή και σύμφωνα με τις αρχές επικοινώνησε τηλεφωνικά στις 22 Σεπτεμβρίου με μια ηλικιωμένη γυναίκα και με το πρόσχημα ότι θα εισπράξει αναδρομικά συντάξεων, την έπεισε να καταθέσει το χρηματικό ποσό των 8.800 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό μιας γυναίκας μέλους της συμμορίας.

Ο ι συνεργάτες του  πήγαν μαζί με το υποψήφιο θύμα τους σε υποκατάστημα τράπεζας στην Αθήνα για να κάνει η γυναίκα ανάληψη μέρους του ποσού με τη χρήση τραπεζικής κάρτας και στη συνέχεια σε υποκατάστημα στη Νίκαια προκειμένου να κάνει ανάληψη του υπολοίπου ποσού από το ταμείο.

Ωστόσο η ηλικιωμένη κατάλαβε τι είχε συμβεί και πρόλαβε να καταγγείλει τη συναλλαγή που πραγματοποίησε και αστυνομικοί που έσπευσαν στο υποκατάστημα συνέλαβαν την γυναίκα καθώς και τα υπόλοιπα μέλη που την περίμεναν σε κοντινό σημείο.

Εκτός της ηλικιωμένης και μια άλλη γυναίκα έπεσε θύμα του αρχηγού της συμμορίας που βρίσκεται ήδη στη φυλακή καθώς την είχε πείσει, τηλεφωνικά, να καταθέσει το ποσό των 2.850 ευρώ και το ποσό των 1.000 ευρώ με ταχυδρομική επιταγή ώστε να λάβει επιδότηση από το ΕΣΠΑ.

Από την έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του ήδη κρατούμενου αρχηγικού μέλους της συμμορίας και άλλων μελών είχε σχηματισθεί δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου για παρόμοια αδικήματα. Συγκεκριμένα είχαν εξιχνιαστεί 70 περιπτώσεις απάτης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, ενώ η έρευνα για συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ