Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Έβρος: Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει τον εντοπισμό μεταναστών σε νησίδα – Επιχείρηση για την περισυλλογή τους – ΒΙΝΤΕΟ

«Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες ώστε, με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα», αναφέρεται.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έβρος: Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει τον εντοπισμό μεταναστών σε νησίδα – Επιχείρηση για την περισυλλογή τους – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

Ο εντοπισμός ομάδας περίπου 80 μεταναστών στον Έβρο, όπως έγινε γνωστό, επιβεβαιώνεται σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού.

Ειδικότερα, οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες, ώστε με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Ι. Σαρμά, σχετικά με τις εξελίξεις στον Έβρο.

Όπως αναφέρει το ertnews.gr, νωρίτερα ξεκίνησε η επιχείρηση των ελληνικών αρχών στον Έβρο, για την περισυλλογή μεταναστών, οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή Μαρασιά, σε μια νησίδα για τέσσερις μέρες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Στις επιχειρήσεις συμμετέχει βάρκα της ΕΜΑΚ, οι δυνάμεις της οποίας έχουν κινητοποιηθεί, για να παραλάβουν τους μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και πολλά παιδιά. Πέρα από την ΕΜΑΚ, έχουν κινητοποιηθεί συνοριοφύλακες, δυνάμεις της Frontex καθώς έχει σπεύσει στο σημείο και το παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από την Ορεστιάδα.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση, που ορκίστηκε χθες, για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων» ανέφερε νωρίτερα η ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται όπως έγραψε το dikastiko.gr, ότι συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές αρχές καθώς δεκάδες μετανάστες έχουν εντοπιστεί από το πρωί της Κυριακής στον Έβρο, σε σημείο που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες βρίσκεται επί τουρκικού εδάφους.

Μεταξύ των μεταναστών, οι οποίοι υπολογίζονται περίπου σε 80, συγκαταλέγονται πολλά παιδιά και μάλιστα αρκετά σε πολύ μικρή ηλικία, όπως διακρίνεται από τις φωνές και τα κλάματα.

Σε επιφυλακή βρίσκονται στρατός και συνοριοφυλακή καθώς οι ελληνικές αρχές δε μπορούν να παρέμβουν σε σημείο που ανήκει στην Τουρκία, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο.

Εν

Εντοπισμός μεταναστών στον Έβρο: Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες ώστε, με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα.

Τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια. Σε μια τέτοια νησίδα, ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση, που ορκίστηκε χθες, για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ