Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Έβρος: Τουρκικό τεθωρακισμένο προσπαθεί να γκρεμίσει τον φράχτη – 41.060 αποτροπές (βίντεο+φωτογραφίες)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έβρος: Τουρκικό τεθωρακισμένο προσπαθεί να γκρεμίσει τον φράχτη – 41.060 αποτροπές (βίντεο+φωτογραφίες)

Βίντεο με τουρκικό τεθωρακισμένο όχημα συνοριακής επιτήρησης, το οποίο επιχειρεί με σχοινί ή συρματόσχοινο που έχει προσδεθεί πάνω του, να τραβήξει μέρος του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα για να τον γκρεμίσει.

Το περιστατικό καταγράφηκε αργά χθες το βράδυ (06-03-2020). Πρόκειται για ένα από τα οχήματα τύπου «HIZIR/ATES», που φέρουν όργανα (ημερήσια και νυκτερινά) επιτήρησης της μεθορίου, τα οποία παρέλαβε η Τουρκία από τον Μάιο ως τον Αύγουστο του 2019, με χρηματοδότηση προγράμματος που καλύπτεται από Ευρωπαϊκά κονδύλια σε ποσοστό 75%!

Διαθέτει ισχυρό κινητήρα, εξαιρετική ικανότητα αναρρίχησης και ανεξάρτητο «κλείδωμα/εμπλοκή» διαφορικών.

Οι προσπάθειες του τεθωρακισμένου καταγράφηκαν και δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο συνεχίζει να λειτουργεί η Τουρκία στα σύνορα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας γύρω στις 19.30, έγινε ρίψη μεγάλης ποσότητας δακρυγόνων από την τουρκική πλευρά που διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες.

Στις ρίψεις συμμετείχαν φανερά τουρκικά σώματα ασφαλείας και έγινε προσπάθεια τα χημικά αυτά -με τη βοήθεια του ανέμου- να φτάσουν στις ελληνικές συνοριακές θέσεις.

Ρίψη πολλών χημικών στον χώρο του ελληνικού φυλακίου στις Καστανιές ενώ ακούγονται αβολίδοτα που χρησιμοποιούνται για αποτροπή

Τούρκος ένστολος εκτοξεύει χημικά έχοντας πλησιάσει τον φράχτη

Βίντεο που δείχνει δεκάδες μετανάστες να προσπαθούν να γκρεμίσουν τμήμα του φράχτη χρησιμοποιώντας συρματόσχοινο (το οποίο προφανώς δεν έφεραν μαζί τους)

Από το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου, οι αποτροπές είναι 41.060

Την παράνομη είσοδο στην χώρα από τα σύνορα, στην περιοχή του Έβρου, σε περισσότερα από 2.000 άτομα, απέτρεψαν οι δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας, από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 7 Μαρτίου 2020 έως τις 18.00 το πρωί της Κυριακής.

Ειδικότερα,

Τις τελευταίες 12 ώρες:

  • Έγιναν 2 συλλήψεις
  • Οι Ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας απέτρεψαν την παράνομη είσοδο στη χώρα σε 745 περιπτώσεις

Για την περίοδο από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου 2020 έως και τις 18.00 της Κυριακής 8 Μαρτίου 2020 τα στοιχεία είναι τα ακόλουθα:

  • Έχουν γίνει 293 συλλήψεις
  • Έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος σε 41.060 περιπτώσεις

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ