Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Εξάρθρωση κυκλώματος εισαγωγής αλκοολούχων ποτών από τη Βουλγαρία – Συνελήφθησαν 21 μέλη – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Με τους διαφυγόντες φόρους να υπολογίζονται σε 200.000 ευρώ, το συνολικό παράνομο όφελος της οργάνωσης εκτιμάται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εξάρθρωση κυκλώματος εισαγωγής αλκοολούχων ποτών από τη Βουλγαρία – Συνελήφθησαν 21 μέλη – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ astynomia.gr

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης η οποία εισήγαγε λαθραία από τη Βουλγαρία αλκοολούχα ποτά, τα οποία πωλούσε σε κάβες και κέντρα διασκέδασης, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.

Ειδικότερα, κατά την εξάρθρωση της οργάνωσης συνελήφθησαν 21 μέλη της, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό, ενώ κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 20.000 φιάλες λαθραίων αλκοολούχων ποτών.

Σημειώνεται πως με τους διαφυγόντες φόρους να υπολογίζονται σε 200.000 ευρώ, το συνολικό παράνομο όφελος της οργάνωσης εκτιμάται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται τουλάχιστον ακόμα 9 άτομα, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Αλκοολούχα ποτά από Βουλγαρία

astynomia.gr

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης: Πως δρούσε το κύκλωμα

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η εγκληματική οργάνωση, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2022, δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην παράνομη εισαγωγή από τη Βουλγαρία αλκοολούχων ποτών, αμφιβόλου προελεύσεως.

Για να πετύχουν τον σκοπό τους χρησιμοποιούσαν φορτηγά, τα οποία μετέφεραν νόμιμα άλλα προϊόντα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα απέκρυπταν τα αλκοολούχα ποτά σε ειδικά διαμορφωμένα παλέτες, με τέτοιο τρόπο ώστε να μην γίνονται αντιληπτά.

Για την προσωρινή αποθήκευσή τους χρησιμοποιούσαν αποθήκη σε περιοχή της Εύβοιας, ενώ στη συνέχεια το παράνομο φορτίο μεταφερόταν σε αποθήκες στην Αττική, όπου λάμβανε χώρα η τοποθέτηση πλαστών ελληνικών ετικετών στις φιάλες.

Ακολούθως, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διοχέτευαν τις ποσότητες σε κάβες ποτών, μίνι μάρκετ, επιχειρήσεις εστίασης καθώς και κέντρα διασκέδασης σε περιοχές της Αττικής, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

Αλκοολούχα ποτά από Βουλγαρία

astynomia.gr

Τα ευρήματα των αρχών

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε αποθηκευτικούς χώρους, επιχειρήσεις και οχήματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 19.588 φιάλες αλκοολούχων ποτών,
  • 50.000 ετικέτες επώνυμων αλκοολούχων ποτών,
  • -2- φορτηγά και -5- Ι.Χ. οχήματα,
  • 7.144 ευρώ,
  • -30- κινητά και
  • πλήθος εργαλείων και σημειώσεων.
Αλκοολούχα ποτά από Βουλγαρία

astynomia.gr

Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι από την κατασχεθείσα ποσότητα των αλκοολούχων ποτών ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ, ενώ όπως προέκυψε από την έρευνα από την αρχή της παράνομης δραστηριότητάς της, η εγκληματική οργάνωση διακίνησε περισσότερες από 500.000 φιάλες, που αντιστοιχεί σε ποσό αρκετών εκατομμυρίων ευρώ παράνομου κέρδους.

Το κατασχεθέν χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, οι φιάλες θα παραδοθούν στις τελωνειακές Αρχές, ενώ δείγμα από τα αλκοολούχα ποτά θα αποσταλεί για εξέταση στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ