Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022

Εξελίξεις στο θρίλερ της Πάτρας: Ποια είναι η Ρ. Πισπιρίγκου – Επιδιώκει τη διασημότητα, στερείται γνήσιου συναισθήματος και θεωρούσε τα παιδιά ως ναρκισσιστική προέκταση του εαυτού της

Το αποκαλυπτικό πόρισμα της ψυχολόγου, που την εξέτασε μετά από εντολή της αρμόδιας ανακρίτριας. «Στο νου της η αγάπη με τον θάνατο και την καταστροφή γίνονται ένα…» σημειώνει.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εξελίξεις στο θρίλερ της Πάτρας: Ποια είναι η Ρ. Πισπιρίγκου – Επιδιώκει τη διασημότητα, στερείται γνήσιου συναισθήματος και θεωρούσε τα παιδιά ως ναρκισσιστική προέκταση του εαυτού της EUROKINISSI

Καταπέλτης για την Ρούλα Πισπιρίγκου είναι το πόρισμα της κλινικής ψυχολόγου Δέσποινας Σάββογλου, στην οποία ανατέθηκε από την αρμόδια 18η ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα να «ερμηνεύσει» τις ζωγραφιές της 9χρονης Τζωρτζίνας και να προχωρήσει σε σχετική πραγματογνωμοσύνη.

Στο πόρισμα αυτό και πως μπορεί να αξιοποιηθεί στη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας – ήδη η Πισπιρίγκου έχει κατηγορηθεί για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, ενώ προ ημερών κλήθηκε ως ύποπτη και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών – αναφέρθηκαν εκπρόσωποι από διάφορους χώρους στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1.

Βάσει του πορίσματος γίνεται λόγος για μία προσωπικότητα που θέλει να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με τη συμπεριφορά της να διέπεται από αντιφάσεις και να στερείται γνήσιου συναισθήματος αλλά και από μία μεγαλομανία, ενώ συνδέει τη επιδίωξη διασημότητας με την επιβράβευση παραβατικών πράξεων.

Σύμφωνα με το προφίλ της Ρ. Πισπιρίγκου, που σκιαγράφησε από τις συναντήσεις που είχε στον Κορυδαλλό η κλινική ψυχολόγος και αποκάλυψε η www.realnews.gr επισημαίνεται μεταξύ άλλων πως «φαίνεται να είναι σημαντικό για εκείνη να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μέσω της διασημότητας που προσφέρει η δημοσιότητα. Ο λόγος της διέπεται από αντιφάσεις, διχοτομήσεις, διάψευση της πραγματικότητας και στερείται γνήσιου συναισθήματος. Οι πληροφορίες που δίνει δεν είναι αξιόπιστες καθώς σε πολλά σημεία η αφήγηση της φαίνεται μη αληθής, στην προσπάθεια της να διαψεύσει μια οδυνηρή πραγματικότητα. Είναι φανερό ότι οι σκέψεις της και οι επενδύσεις της επικεντρώνονται γύρω από τον σύζυγό της ενώ φαίνεται να δημιουργεί και εκ των υστέρων κατασκευές, γύρω από ζητήματα αντιζηλίας με άλλες γυναίκες. Οι περιγραφές για τα παιδιά της μας επιτρέπουν να υποθέσουμε ότι τα αντιλαμβανόταν ως μία ναρκισσιστική προέκταση της, που καλούνταν να εκπροσωπήσουν τον δικό της λόγο και τις δικές τις επιθυμίες… Υπάρχει μία διαρκής διαπραγμάτευση μέσα της: κάποιος αγαπά πολύ κάποιον , ο οποίος τελικά τον εγκαταλείπει. Και αυτός που εγκαταλείπεται δεν μπορεί να το αντέξει αυτό και σκοτώνει ή “καταστρέφει”, προκειμένου να μην εγκαταλειφθεί. Και έτσι φαίνεται ότι στο νου της η αγάπη με τον θάνατο και την καταστροφή γίνονται ένα…».

Πάτρα 3 παιδιά

eurokinissi

Η προϊστορία του δολοφόνου παππού

Τη μεγαλομανία της Πισπιρίγκου διέκρινε η πραγματογνωμοσύνη της ψυχολόγου και στη διάρκεια των αναφορών της για τον παππού της ο οποίος είχε δολοφονήσει τη σύζυγό του και γιαγιά της.

«…Μιλώντας για τον πατρικό παππού της είπε ότι είχε φυλακιστεί κι εκείνος στον Κορυδαλλό γιατί είχε πνίξει την πατρική γιαγιά της. Είπε “… Όταν γεννήθηκα εγώ, ο παππούς μου δεν ήταν στη φυλακή, ήταν πια ξαναπαντρεμένος και εγώ γνώρισα άλλη γυναίκα. Και μάλιστα είχε βραβευτεί (ο παππούς) από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας ως ο πιο καλός κρατούμενος και έτσι βγήκε. Και το είχαν και οι τοπικές εφημερίδες τότε…”. Προτάσσει την διασημότητα του παππού της που έγραψαν για αυτόν και οι εφημερίδες για την βράβευση του. Μιλάει ταυτόχρονα για το έγκλημα του παππού της σε βάρος της γιαγιάς της και αμέσως βάζει μαζί την βράβευση του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χωρίς να φαίνεται να φέρνει κοντά της αυτή την αντίφαση. Μπήκε για το έγκλημα, βγήκε βραβευμένος. Σαν αυτά τα δύο μαζί να μπορούν να συνυπάρχουν. Η μητέρα φαίνεται να έχει ιδέες μεγαλείου που την συνδέει με την δημοσιότητα – διασημότητα και εκφράζει την πεποίθηση ότι μπορεί κανείς να αποκτήσει μεγαλεία – διασημότητα και καταξίωση – μέσα από παραβατικές πράξεις…», σημειώνει η κ.Σαββόγλου.

Η εμμονή με τον Μάνο Δασκαλάκη

Η ίδια μεγαλομανία αλλά και… κομπασμός – όπως αναφέρει η realnews.gr – λόγω του ότι ο Μάνος Δασκαλάκης επέλεξε εκείνη ως σύζυγό του αν και τον διεκδικούσαν πολλές, διακρίνεται και στην περιγραφή της Πισπιρίγκου για το πώς γνωρίστηκε μαζί του. «…Ο Μάνος τότε, ήταν ο ωραίος της Πάτρας. Με στυλ… ήταν ωραίος, και είναι ωραίος. Με μια φράντζα με ανταύγειες, αλλά είναι και το ύψος που του δίνει το στιλ όλο αυτό, έχει και ένα ωραίο περπάτημα και ήρθε στο γήπεδο με δερμάτινο και τζιν σκισμένο …Να σας πω ότι στην κερκίδα είχε έξι κοπέλες που φώναζαν το όνομά του. Φίλες του μαζί με τη μητέρα του. Απλησίαστος. Είναι από αυτούς που λες αυτός είναι απλησίαστος…Γύρισα στο σπίτι και έβαλα ένα στοίχημα με την κολλητή μου που ήταν κι αυτή στις κερκίδες ότι τον λένε Πάνο, έλεγα εγώ, Μάνο έλεγε εκείνη. Βρήκα τελικά από το φύλλο αγώνος ότι τον λένε Μάνο Δασκαλάκη και τον έψαξα στο Facebook.

Ρούλα Πισπιρίγκου

EUROKINISSI

Δεν πρόλαβα να του κάνω το αίτημα το είχε δεχτεί, ήταν από πάνω. Και κατευθείαν μου μίλησε…». Περιγράφοντας το πρώτο της ραντεβού είπε πως ο Δασκαλάκης «έκανε ένα σόου για να μπει (στο μαγαζί). Μου θύμισε τον παππού μου εκεί. Τον χαιρέτησε όποιος ήταν μέσα στο μαγαζί. Μου φάνηκε πάρα πολύ περίεργο αυτό. Τον ήξεραν κι αυτόν τόσο πολύ…». Από αυτά που εξιστορεί, φαίνεται, κατά την κ. Σαββόγλου, «…να τονίζετε πάλι η δημοσιότητα -αναγνωρισιμότητα, ως ένα στοιχείο μεγαλομανιακό…».

Παράλληλα, η κατηγορούμενη εκφράζει την… πικρία της που δεν της συμπαραστέκεται σε αυτό που περνάει, αν και στο παρελθόν, όπως λέει: «…ήταν προστατευτικός ακόμα μέχρι και τώρα πριν με συλλάβουν. Πάντα έπαιρνε το μέρος μου παντού. Τώρα μόνο λέει ότι σκότωσα το παιδί. Δεν θέλει να έχουμε επικοινωνία… Νοιώθω αδικία γιατί επειδή τον ξέρω, ξέρω ότι δεν το πιστεύει, έχει επηρεαστεί από τα κανάλια. Δεν το περίμενα να αντιδράσει έτσι…»

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η απόπειρα χειραγώγησης

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πόρισμα η Ρούλα Πισπιρίγκου επιχείρησε να χειραγωγήσει και παραπλανήσει την ψυχολόγο. «…Φαινόταν ιδιαίτερα συνεργάσιμη και στην πρώτη επαφή είχε μια υπερτονισμένη εικόνα μιας συντετριμμένης και συμμορφωμένης γυναίκας. Φαινόταν ότι προσπαθούσε να το επικοινωνήσει μέσα από την στάση του σώματος της, συρρικνώνοντας το και καμπουριάζοντας, μέσα από το βλέμμα της που διατηρούσε χαμηλά στο πάτωμα ενώ κοιτούσε τριγύρω με κλέφτες – γρήγορες ματιές και μέσα από το βηματισμό της, σέρνοντας τα πόδια της. Το βλέμμα της ήταν αρχικά εμφατικά κατεβασμένο στο πάτωμα δηλώνοντας ηχηρά την υποτακτική της στάση. Ωστόσο η εικόνα αυτή άλλαζε απότομα, φανερώνοντας έτσι την μη αυθεντικότητα και συνέπεια αυτής (της πρώτης εικόνας). Έτσι πολύ άμεσα πριν καν ξεκινήσουμε την συνάντηση, πήρε πρωτοβουλία να αλλάξει θέση στην καρέκλα της στο γραφείο που συναντηθήκαμε ώστε να μην είμαστε τόσο μακριά, όπως είπε χαρακτηριστικά, φανερώνοντας έτσι την προσπάθεια για οικειότητα. Φανερή ήταν από την πρώτη στιγμή της επαφής μας μία αντίθεση μεταξύ της πρώτης εικόνας (που μόλις την είχαν φέρει από το κελί της ) που με τονισμένη συστολή σήκωνε με κλέφτες ματιές το βλέμμα της και αυτής που μέσα από μια πρόωρα ενεργητική λειτουργία έπαιρνε άμεσα πρωτοβουλίες διαχείρισης του χώρου, σε μία συνδιαλλαγή με έναν άγνωστο, για την ίδια μέχρι εκείνη στιγμή, άνθρωπο. Μέσα στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η πρόωρη εμπιστοσύνη που μου εξέφρασε τα πρώτα δευτερόλεπτα της συνάντησης μας, πριν καλά ξεκινήσουμε. Είπε χαρακτηριστικά: “Πιστεύω ότι θα δώσετε την αλήθεια για το παιδί μου, το πιστεύω.”» αναφέρεται.

Πώς κρίνεται το πόρισμα για τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Στην εκπομπή “Πρωινοί Τύποι” βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής άνθρωποι από όλα τα επιστημονικά πεδία που σχολίασαν τις εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας.

Ο κ. Γλύκας, Πρόεδρος Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, ανέφερε πως “στο πόρισμα της ψυχολόγου αν δοθεί βάση στο Μικτό Ορκωτό – που θα δοθεί- θα είναι ένα επιπλέον επιβαρυντικό στοιχείο για την κατηγορουμένη, τη στιγμή που μία νόσος αν αυτή υπάρχει δεν αφαιρεί τον ποινικό καταλογισμό”. Μάλιστα, όπως είπε, οι δίκες που θα γίνουν είναι δύο, με αυτή που αφορά τη Τζωρτζίνα να έχει ήδη κλείσει”.

Επιπλέον ανέφερε σχετικά με ποινικές διώξεις και άλλων προσώπων “ίσως είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα για ψευδή κατάθεση, για υπόθαλψη εγκληματία – που δεν τιμωρείται μεταξύ συγγενών – και έκθεση παιδιών σε κίνδυνο”.

Ο ιατροδικαστής Γαλαντέρης μίλησε για τους ασφυκτικούς θανάτους των παιδιών “ήταν οδυνηρό, υπήρξε μία μάχη στην οποία ο ένας ήθελε να σωθεί και ο άλλος να πεθάνει” ενώ σχετικά με πειθαρχικά παραπ΄τωματα συναδέλφων του “ο εμπειρότατος κ.Καρακούκης θα αποφασίσει”.

Ο κ. Μπαλάσκας από την πλευρά του σημείωσε πως “το “σκαμνί” είναι πλέον μονόδρομος για τη Ρούλα Πισπιρίγκου έχουμε ζητήσει να δοθούν διευκρινιστικές απαντήσεις εκτός της κατάθεσής της”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ