Σάββατο 25 Μαϊου 2024

Εξεταστική για Τέμπη – Γ. Λασπονίκος: “Δεν υπήρχαν άνθρωποι σε καίριες θέσεις” – “Λέμε ότι κατανοούμε τον πόνο, αλλά δεν μπορούμε”

"Κάθε βράδυ το σκέφτομαι τι θα μπορούσε να γίνει ώστε να αποφευχθεί αυτό το τραγικό δυστύχημα", τόνισε ο προϊστάμενος της διεύθυνσης νομικών υπηρεσιών του ΕΡΓΟΣΕ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εξεταστική για Τέμπη – Γ. Λασπονίκος: “Δεν υπήρχαν άνθρωποι σε καίριες θέσεις” – “Λέμε ότι κατανοούμε τον πόνο, αλλά δεν μπορούμε” (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

“Λέμε ότι κατανοούμε τον πόνο, αλλά δεν μπορούμε“, δήλωσε στην εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη ο προϊστάμενος της διεύθυνσης νομικών υπηρεσιών του ΕΡΓΟΣΕ, Γιώργος Λασπονίκος, αναφορικά με τους συγγενείς των θυμάτων.

Όπως ανέφερε, “όλοι όσοι έχουν παιδιά σε αυτή την ηλικία νιώθουμε έναν τρόμο”.

Ο κ. Λασπονίκος, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, κ. Τσαβδαρίδη, για τα έργα που δεν έγιναν στο σιδηροδρομικό δίκτυο, εκτίμησε ότι “υπήρχε σημαντική έλλειψη προσωπικού που δημιουργούσε προβλήματα καθώς δεν υπήρχαν άνθρωποι σε καίριες θέσεις. Όσον αφορά τις παρατάσεις των έργων, έγιναν με αναθεώρηση. Για αυτές τις παρατάσεις δεν αποφασίζει υπουργός καθώς είναι αναρμόδιος για αυτά. Όλες οι παρατάσεις ήταν νόμιμες”.

Στη συνέχεια, ο κ. Κόκκαλης, απηύθυνε ερώτηση για το αν η δραστηριότητα της ΕΡΓΟΣΕ ελέγχεται από την εκάστοτε κυβέρνηση, και ο Λασπονίκος εξήγησε ότι “δεν υπάρχει καθημερινός έλεγχος, ωστόσο, χρηματοδοτούνται όλα τα έργα από το αρμόδιο υπουργείο”. Σε ερώτηση της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη, για το αν υπήρχαν ευθύνες και τι θα μπορούσε να γίνει ώστε να αποφευχθεί αυτό το δυστύχημα, ο μάρτυρας απάντησε, ότι “κάθε βράδυ το σκέφτομαι τι θα μπορούσε να γίνει ώστε να αποφευχθεί αυτό το τραγικό δυστύχημα”.

Εξεταστική για Τέμπη

Eurokinissi

Εξεταστική για Τέμπη: “Το έργο που επιτελούμε είναι σοβαρό και δεν προσφέρεται για φτηνό εντυπωσιασμό” δήλωσε ο Δ. Μαρκόπουλος

Επίσης, νωρίτερα, στην έναρξη της συνεδρίασης, ένταση εκτυλίχθηκε ανάμεσα στους βουλευτές της πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης για τον κατάλογο των μαρτύρων και για το ψήφισμα του ΕΚ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Δημήτρης Μαρκόπουλος, υποστήριξε ότι “κόμματα που υποστήριζαν το Grexit και καταφέρονται κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τώρα επικαλούνται την Ευρώπη και τις αποφάσεις της α λα καρτ”.

Επιπλέον, αναφερόμενος στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Άρειος Πάγος, τόνισε πως “το έργο που επιτελούμε στην Εξεταστική Επιτροπή είναι σοβαρό και δεν προσφέρεται για φτηνό εντυπωσιασμό. Είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο για τους θεσμούς να πετροβολιέται η Εξεταστική. Σεβασμός στην Επιτροπή και τους μάρτυρες και σε όσους έρχονται να φωτίσουν την υπόθεση”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ