Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Εξεταστική για Τέμπη – Μ. Αποστολάκη: “Καταρρίπτονται όλοι οι μύθοι της κυβερνητικής πλειοψηφίας”

Για συγκάλυψη ευθυνών των “γαλάζιων” διοικήσεων στον ΟΣΕ και την ΕΡΓΟΣΕ έκανε λόγο η βουλευτής του Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών και μέλος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής, Μιλένα Αποστολάκη.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εξεταστική για Τέμπη – Μ. Αποστολάκη: “Καταρρίπτονται όλοι οι μύθοι της κυβερνητικής πλειοψηφίας” (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Λίγες ώρες μετά την παραπομπή στον εισαγγελέα για ψευδορκία του διευθύνοντα συμβούλου της Hellenic Train, Μ. Καποτόρτο, όπως έγραψε το dikastiko.gr , μύδρους κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε στην Εξεταστική για τα Τέμπη, η βουλευτής του Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών και μέλος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Μιλένα Αποστολάκη.

Η ίδια υποστήριξε πως «όλοι οι μύθοι, που έστησε η κυβερνητική πλειοψηφία, για να συγκαλύψει τις ευθύνες του Υπουργού της και των «γαλάζιων» διοικήσεων στον ΟΣΕ και την ΕΡΓΟΣΕ, καταρρίπτονται».

Στο πλαίσιο της τοποθέτησής της στην Επιτροπή παρέπεμψε στον καθηγητή Βασίλειος Προφυλλίδης μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και όπως ανέφερε ήταν αποκαλυπτικός στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον καθηγητή Συγκοινωνιακής Τεχνικής  του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ο οποίος κατέρριψε το κυβερνητικό αφήγημα περί «ανθρώπινου λάθους» καταθέτοντας ότι αν λειτουργούσε το Δευτεροβάθμιο Κέντρο της Καρόλου, αν υπήρχε δεύτερος σταθμάρχης, αν είχε εγκατασταθεί η τηλεδιοίκηση και τα συστήματα GSMR και ETCS   δεν θα θρηνούσαμε την απώλεια 57 συνανθρώπων μας.

Εξεταστική για Τέμπη: «Οι αποκαλύψεις Προφυλλίδη για επεμβάσεις στον τόπο της τραγωδίας»

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η κυρία Αποστολάκη «αποκαλυπτική είναι και  η αναφορά του κ. Προφυλλίδη ότι η επιτροπή βρέθηκε στον τόπο της τραγωδίας δεκαπέντε μέρες μετά και αφού προηγουμένως όπως ενημερώθηκαν είχε μπαζωθεί και δεν υπήρχαν στοιχεία χρήσιμα για το πόρισμα τους».

Ειδικότερα, βάσει των λεγομένων του κύριου Προφυλλίδη σε ερώτηση που του υποβλήθηκε, αν δεν είχε συμβεί η επέμβαση στον τόπο της τραγωδίας, δηλαδή το μπάζωμα, η επιτροπή θα είχε μεταβεί στον τόπο της τραγωδίας την επομένη του διορισμού της.

«Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό  με την επιμονή της κυβερνητικής πλειοψηφίας να αποκλείσει κρίσιμους μάρτυρες, κάτι που το ΠΑΣΟΚ δεν θα επιτρέψει, αποτελούν ατράνταχτη απόδειξη της μεθοδευμένης απόπειρας συγκάλυψης» καταλήγει η κυρία Αποστολάκη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ