Εξώδικο ΑΕΚ στην ΕΠΟ για την υπόθεση Λανουά
Η ΠΑΕ ζητά δήλωση επανόρθωσης και αποκατάστασης της αλήθειας μέσα σε δέκα ημέρες
EUROKINISSI Η ΠΑΕ ΑΕΚ απέστειλε εξώδικο στην ΕΠΟ σχετικά με την υπόθεση του προπηλακισμού που είχε καταγγείλει ο Γάλλος αρχιδιαιτητής, Στεφάν Λανουά. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ απαιτεί από την ομοσπονδία δήλωση επανόρθωσης, αποκατάσταση της αλήθειας και ειλικρινή μεταμέλεια, εντός διαστήματος δέκα ημερών και σε όλα τα ΜΜΕ.
Το εξώδικο εστάλη καθώς η ΕΠΟ, σε επίσημη τοποθέτησή της, είχε υιοθετήσει την καταγγελία του Λανουά πριν εκδικασθεί η υπόθεση στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο, όπου η ΑΕΚ τελικά απαλλάχθηκε.
Στην ανακοίνωση που είχε δώσει στη δημοσιότητα η ΕΠΟ, την επόμενη μέρα του ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (19/10), αναφερόταν: «Η ΕΠΟ έχει πλήρη γνώση του προπηλακισμού που υπέστη ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Στεφάν Λανουά, πριν από την έναρξη του αγώνα. Είναι προφανές ότι η γηπεδούχος ΠΑΕ, η οποία ευθύνεται για την οργάνωση και την ασφάλεια του αγώνα, οφείλει να συμβάλει αποφασιστικά στον εντοπισμό και στην παραδειγματική τιμωρία όσων ανάγκασαν τον κ. Λανουά να αποχωρήσει από το γήπεδο».
Η ΕΠΟ προσέθετε πως ενώπιον της δικαιοσύνης θα κληθούν όσοι κινούνται στο άμεσο περιβάλλον της ΑΕΚ και δημιουργούν συστηματικά κλίμα τοξικότητας και μίσους κατά των στελεχών της ΚΕΔ που επιλέγει η UEFA, και ειδικότερα κατά του κ. Λανουά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παραιτήθηκε o αθλητικός δικαστής μετά από καταγγελία της ΚΑΕ Ολυμπιακός Αιχμηρή ανακοίνωση του μπασκετικού Ολυμπιακού κατά του νέου Αθλητικού Δικαστή ΕΠΑΘΛΑ για ύποπτο στοιχηματισμό: Ερευνώνται οι περσινές αναμετρήσεις Βόλος – Πανσερραϊκός Τραγωδία στο Μόσταρ: Διαιτητής κατηγορείται για τη δολοφονία της πρώην συντρόφου του Καταγγελία ΑΕΚ κατά ΛανουάΑκολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

