Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Εξώδικο Φουρθιώτη στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ για τις δηλώσεις του σχετικά με τη μεταφορά του στο Δρομοκαΐτειο

Ζητά να ανακαλέσει τους αυθαίρετους – όπως αναφέρει – χαρακτηρισμούς στο πρόσωπό του ως «ψώνιο» και ως «ιδιαίτερο χαρακτήρα»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εξώδικο Φουρθιώτη στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ για τις δηλώσεις του σχετικά με τη μεταφορά του στο Δρομοκαΐτειο

Στην κατάθεση εξωδίκου προς τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακό, προχώρησε ο Μένιος Φουρθιώτης, που βρίσκεται εδώ και ένα μήνα στις φυλακές Κορυδαλλού και στις 23 Μαΐου μεταφέρθηκε στο Δρομοκαΐτειο για εξετάσεις.

Όπως αναφέρει ο παρουσιαστής, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ προέβη «σε προσβλητικές για το πρόσωπό του δηλώσεις, καθώς και σε δυσμενείς και ειρωνικές κρίσεις σε διάφορα ΜΜΕ, σχετικά με το ως άνω γεγονός, το οποίο όμως, αφορά το ιδιαιτέρως ευαίσθητο προσωπικό μου δεδομένου, ήτοι αυτό της υγείας μου».

Με το εξώδικο, ο παρουσιαστής ζητάει από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ εντός 10 ημερών να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και να δημοσιεύσει τα αληθή και πραγματικά γεγονότα και ολόκληρο το κείμενο του εξωδίκου, επισημαίνοντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα προσφύγει σε αστικές και ποινικές διαδικασίες.

Να διαγραφούν δημοσιεύματα

Παράλληλα, ζητάει από τις εισαγγελικές και άλλες αρχές (υπουργούς, ΕΣΡ, ΔΣΑ κ.ά.)να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την άσκηση διώξεων και επιβολή κυρώσεων και προστίμων. Ζητάει, επίσης, τη διαγραφή όλων των δημοσιευμάτων και αναρτήσεων που αφορούν το πρόσωπό του και να εξευρεθούν οι υπεύθυνοι που διέρρευσαν παρανόμως και κατά παράβαση καθήκοντος αυστηρά απόρρητα έγγραφα. Δεκτά τα αιτήματα Φουρθιώτη

Ο Μένιος Φουρθιώτης ισχυρίζεται στο εξώδικο: «Λόγω της μακροχρόνιας νόσου από την οποία πάσχω, ήτοι της ψυχογενούς νευρικής ανορεξίας, σε συνδυασμό και με άλλες παθήσεις μου, για το σύνολο των οποίων τηρείται ιατρικός φάκελος στο ως άνω κατάστημα κράτησης, την 23η-5-2021, μεταφέρθηκα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο εφημερεύον την ως άνω ημέρα νοσοκομείο, ήτοι το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαϊτειο». Στο ως άνω Νοσοκομείο, μετέβην για να εξεταστώ, κατόπιν παραπομπής μου από τους ιατρούς του ως άνω καταστήματος κράτησης και σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις του Σωφρονιστικού Κώδικα, λόγω έξαρσης της ψυχογενούς ανορεξίας από την οποία πάσχω, καθώς κατά τη διάρκεια της κράτησης μου έχω ήδη απολέσει 7 κιλά, με αποτέλεσμα σήμερα να ζυγίζω μόλις 40 κιλά και σε καμία περίπτωση κατόπιν δικής αιτήσεως ή με σκοπό να νοσηλευτώ, καθώς ούτε εγώ ο ίδιος επιθυμώ, ούτε επί της παρούσης χρήζω νοσηλείας στο ως άνω Ψυχιατρικό Νοσοκομείο».

Διάδοση ψευδών γεγονότων

Ωστόσο, όπως αναφέρει για τις δηλώσεις του κ. Γιαννακού «με την ως άνω διάδοση, εν γνώσει σας ψευδών γεγονότων, προκαλέσετε, δολίως, βλάβη στην τιμή και την υπόληψή μου, δεδομένης μάλιστα και της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης μου, λόγω του εγκλεισμού μου, σε συνδυασμό και με τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζω, διαπράττοντας με τον τρόπο αυτό το προβλεπόμενο από το άρθρο 353 Π.Κ. αδίκημα της Συκοφαντικής Δυσφήμησης. Επίσης, με τους αυθαίρετους χαρακτηρισμούς σας αναφορά με το πρόσωπό μου ως «ψώνιο» και ως «ιδιαίτερο χαρακτήρα», τελέσατε και το αδίκημα της εξύβρισης, όπως αυτό εξειδικεύεται στο άρθρο 361 Π.Κ.» αναφέρεται.

Σημειώνεται στο εξώδικο πως υπήρξε και παράβαση της προστασίας προσωπικών δεδομένων καθώς δημοσιοποιήθηκαν ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία για την κατάσταση της υγείας του, ενώ στρέφεται και εναντίον των εργαζομένων ιατρών ή νοσηλευτών του Δρομοκαϊτειου καθώς παραβίασαν το υπηρεσιακό τους καθήκον και διέδωσαν τη μετάβασή του στο νοσοκομείο.

Οι δηλώσεις Γιαννακού

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ είχε πει πως «έχουμε τραυματική εμπειρία από προηγούμενους επώνυμους όπως η κ. Βίκυ Σταμάτη. Νοσηλεύτηκαν επί μακρόν, αναστάτωσαν τη λειτουργία του νοσοκομείου, με τα προνόμια που ζητούσαν να έχουν. Μας έβλεπε ως υπηρετικό προσωπικό».

Και πρόσεθετε: «Ο κ. Φουρθιώτης από την πρώτη στιγμή έδειξε τον ιδιαίτερο χαρακτήρα. Ζήτησε νερό, του πήγαμε από τον ψύκτη, ήθελε εμφιαλωμένο νερό, ζήταγε τα παραπεμπτικά του σε φάκελο, έλεγε ότι έχασε κιλά στη φυλακή και ότι θα πρέπει να έρθει στο Δρομοκαΐτειο να ξεκουραστεί. Το Δρομοκαΐτειο δεν είναι παραθεριστικός χώρος για το κάθε ψώνιο. Συνήθως είναι προθάλαμος για αποφυλάκιση».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ