Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Εξώδικο – βόμβα των εργαζομένων στην ALPHA BANK κατά ΕΦΚΑ: “Επιστρέψτε τώρα τα 25 εκατομμύρια σε εισφορές που μας παρακρατήσατε αυθαίρετα”

Οι εργαζόμενοι γνωστοποιούν πως αν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου δεν καταβληθούν τα χρήματα θα στραφούν και ποινικά κατά των υπευθύνων - Τους κρατούσαν από λάθος υπερδιπλάσιες εισφορές επί μια 3ετία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εξώδικο – βόμβα των εργαζομένων στην ALPHA BANK κατά ΕΦΚΑ: “Επιστρέψτε τώρα τα 25 εκατομμύρια σε εισφορές που μας παρακρατήσατε αυθαίρετα” dikastiko

Ποσό πάνω από 25 εκατομμύρια ευρώ χρεώθηκαν αυθαίρετα επί πάνω από μια 3ετία από τον ΕΦΚΑ σε εισφορές, όπως καταγγέλλουν, τραπεζικοί υπάλληλοι, που στρέφονται πλέον δικαστικά κατά του φορέα διεκδικώντας την άμεση επιστροφή του ποσού.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο Σύλλογος Προσωπικού ALPHA BANK με εξώδικο που αποκαλύπτει το dikastiko.gr (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ) από το 2017 καλούνται να καταβάλλουν υπερδιπλάσιες εισφορές εκ λάθους, και παρόλα αυτά ο αρμόδιος φορέας κωφεύει στις εκκλήσεις τους να τους επιστραφούν τα χρήματά τους. Εξώδικο - βόμβα των εργαζομένων στην ALPHA BANK κατά ΕΦΚΑ

Από 040% τους έπαιρναν 0,85

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο εξώδικο “…ωστόσο, κατά παράβαση του πιο πάνω άρθρου, από 1.1.2017 αντί να παρακρατείτε από τα μέλη μας, που υπάγονται στα ανωτέρω, ασφαλιστικές εισφορές υπέρ του κλάδου υγείας σε ποσοστό 0,40% μηνιαίως, παρακρατούσατε, ασφαλιστικές εισφορές σε ποσοστό 0,85% μηνιαίως, διαφορά την οποία έως και σήμερα δε μας έχετε αποδώσει.

Επειδή βάσει του ν.4387/2016 από 1.1.2017 η ασφαλιστική εισφορά έχει οριστεί σε ορισμένο ποσό παροχής σε χρήμα, ήτοι σε 0,40%.

Επειδή για το διάστημα από 1.1.2017 έως 31.1.2020 παρανόμως παρακρατούσατε από τα μέλη μας που υπάγονται στα ανωτέρω, ασφαλιστικές εισφορές υπέρ του κλάδου Υγείας σε ποσοστό 0,85% αντί για 0,40%.

Επειδή, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας, μέχρι και σήμερα δεν έχετε αποδώσει στα μέλη μας που υπάγονται στα ανωτέρω, τα παρανόμως παρακρατηθέντα ποσά που αφορούν το ως άνω διάστημα”. Εξώδικο - βόμβα των εργαζομένων στην ALPHA BANK κατά ΕΦΚΑ

Προθεσμία

Όπως εξηγεί στο dikastiko.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Τάσος Γκιάτης, η επικοινωνία με τους αρμόδιους του e- ΕΦΚΑ είναι αδύνατη και για αυτό το λόγο δόθηκε προθεσμία καταβολής του ποσού, που σύμφωνα με αρχικές εκτιμήσεις είναι πάνω από 25 εκατομμύρια που έφυγαν παράνομα και αυθαίρετα από τις τσέπες των εργαζομένων, έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Αλλιώς θα κινηθεί εκ μέρους του Συλλόγου ποινική διαδικασία: : Σας ΚΑΛΟΥΜΕ έως την 30.9.2021 να αποδώσετε στα μέλη μας αναδρομικά τα επιπλέον ποσά μου παρανόμως παρακρατούσατε μηνιαίως, άλλως

Σας ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας,

συμπεριλαμβανομένης και της αναζήτησης ποινικής ευθύνης κατά παντός υπευθύνου”, κλείνει το εξώδικο.

Τάσος Γκιάτης: Ποινικές ευθύνες αν δεν καταβληθούν  Εξώδικο - βόμβα των εργαζομένων στην ALPHA BANK κατά ΕΦΚΑ

Όπως εξηγεί ο κ.Γκιάτης:

“….Οι ασφαλισμένοι στο ΝΠΔΔ ΤΑΥΤΕΚΩ τραπεζικοί υπάλληλοι, για παροχές ασθενείας σε είδος και σε χρήμα, σύμφωνα με το άρθρο 41 παρ. 1 του Ν. 4387/2016 από 1.1.2017 έπρεπε να πληρώνουν ασφαλιστική εισφορά 0,40% μηνιαίως.

Τελείως αυθαίρετα όλα αυτά τα χρόνια ο ΕΦΚΑ παρακρατεί από τους ασφαλισμένους στο ΤΑΥΤΕΚΩ Τραπεζοϋπαλλήλους υπερδιπλάσια εισφορά δηλαδή 0,85% μηνιαίως!! Εξώδικο - βόμβα των εργαζομένων στην ALPHA BANK κατά ΕΦΚΑ

Παρά τις προσπάθειές μας για επιστροφή των συνολικών ποσών της αυθαίρετης παρακράτησης, μέχρι σήμερα ο ΕΦΚΑ δεν έχει επιστρέψει τα ποσά που αναλογούν στους ασφαλισμένους.

Επειδή είναι αδύνατη η επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, στις 13/7/2021 απευθύναμε εξώδικη διαμαρτυρία για την επιστροφή των χρημάτων στους δικαιούχους με καταληκτική ημερομηνία 30.9.2021.

Αν έως 30/9/2021 δεν έχει λυθεί το ζήτημα ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για αναζήτηση ποινικών ευθυνών των αρμοδίων ώστε τα ποσά αυτά να καταβληθούν από την προσωπική τους περιουσία.

Η αδράνεια των αρμοδίων να απαντήσουν, έστω, στους Συλλόγους – Μέλη της ΟΤΟΕ δείχνει ότι το πρόβλημα λειτουργίας των θεσμών του Δημοσίου είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που ομολογεί ο Υπουργός Εργασίας ότι κάποιοι δε μπαίνουν στον κόπο να σηκώσουν το τηλέφωνο στους ασφαλισμένους.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΑΣΟΣ ΓΚΙΑΤΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ”

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ