Τετάρτη 12 Μαϊου 2021

Έξοδος – Πάσχα: Εντατικοί έλεγχοι σε διόδια – λιμάνια – ΚΤΕΛ – Αναστροφή για 939 οδηγούς ΙΧ – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Μειωμένη παρουσιάζεται η έξοδος των οχημάτων, το τελευταίο 24ωρο, από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έξοδος – Πάσχα: Εντατικοί έλεγχοι σε διόδια – λιμάνια – ΚΤΕΛ – Αναστροφή για 939 οδηγούς ΙΧ – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Εντατικοί έλεγχοι σε διόδια – λιμάνια – ΚΤΕΛ περιμένουν τους εκδρομείς που θα αναχωρήσουν από την Αθήνα για τον εορτασμό του Πάσχα.

Η έξοδος των Αθηναίων για το τριήμερο του Πάσχα συνεχίζεται με σταθερούς ρυθμούς. Οι ιδιαιτερότητες της περιόδου βέβαια λόγω της πανδημίας του κορονοϊού κάνουν την έξοδο πέρα για πέρα ελεγχόμενη από την τροχαία και οι έλεγχοι είναι συνεχόμενοι.

Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής ξεκίνησε το βασικό κύμα εξόδου από την Αθήνα και όπως αναμενόταν, οι έλεγχοι στα διόδια ήταν εντατικοί και αυστηροί.

Η τροχαία μάλιστα πραγματοποιεί ελέγχους και στους παράδρομους.

«Η κίνηση είναι αυξημένη από την Μεγάλη Πέμπτη. Είχαμε και πολλές αναστροφές. Η τροχαία κάνει ό,τι μπορεί για να είναι στο πλευρό του κόσμου», δήλωσε αστυνομικός στα διόδια.

Εντατικοί έλεγχοι σε διόδια – λιμάνια – ΚΤΕΛ

Σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι που γίνονται και στους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων.

Στο ΚΤΕΛ στον Κηφισό, οι αστυνομικοί ελέγχουν κάθε δρομολόγιο που φεύγει και γίνεται ενδελεχής έλεγχος στους επιβάτες.

Στους ίδιους ρυθμούς κινούνται και τα λιμάνια της χώρας.

Οι έλεγχοι είναι πολύ αυστηροί από το λιμενικό αν και παρατηρούνται πολύ λιγότερες παρατυπίες από τους ταξιδιώτες σε σχέση με τα διόδια.

Μάλιστα, όσον αφορά την έξοδο από τις πόλεις μέσω θάλασσας, το λιμενικό πραγματοποιεί ελέγχους και μέσα στα πλοία αναφορικά με το αν τηρούνται τα μέτρα όπως η χρήση μάσκας και οι αποστάσεις.

939 οχήματα έκαναν αναστροφή

Μειωμένη παρουσιάζεται η έξοδος των οχημάτων, το τελευταίο 24ωρο, από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ. Παράλληλα, στο ίδιο διάστημα, έκαναν αναστροφή και γύρισαν πίσω από τα συγκεκριμένα σημεία 939 οχήματα, συνολικά.

Ειδικότερα, από τις 06:00 της Μεγάλης Πέμπτης έως την ίδια ώρα σήμερα το πρωί, από την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου και ειδικότερα από την Ελευσίνα εξήλθαν 15.552 οχήματα, ενώ εισήλθαν 10.969. Παράλληλα, έγιναν 888 επιστροφές οχημάτων, ενώ βεβαιώθηκαν 6 παραβάσεις.

Το προηγούμενο 24ωρο (από 06:00 Μεγάλης Τετάρτης έως την ίδια ώρα της Μεγάλης Πέμπτης) από την Ελευσίνα, εξήλθαν 16.400 οχήματα, ενώ εισήλθαν 13.840 οχήματα. Στο ίδιο διάστημα πραγματοποιήθηκαν 227 επιστροφές.

Σε ό,τι αφορά την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, από τα διόδια Αφιδνών, το τελευταίο 24ωρο, εξήλθαν 17.727 οχήματα, εισήλθαν 14.110 και έγιναν 51 επιστροφές. Το προηγούμενο 24ωρο, ο αριθμός των οχημάτων που πέρασαν από το ίδιο σημείο ήταν 18.809, 16.823 και 46, αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι η διαπεριφερειακή μετακίνηση για λόγους υγείας επιτρέπεται μόνο προς δημόσια δομή υγείας, η οποία θα πρέπει να πιστοποιείται από έγγραφο της ίδιας της δομής. Επίσης, η μετακίνηση επιτρέπεται μόνο για εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, σε κηδεία, διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις, φυσικά, πρέπει να επιδεικνύουν οι πολίτες τα απαραίτητα έγγραφα. Διευκρινίστηκε, ακόμη, ότι δεν επιτρέπεται η συνδυαστική χρήση βεβαίωσης μετακίνησης για λόγους εργασίας και Ε1 για εφάπαξ μετάβαση σε μόνιμη κατοικία.

ΒΙΝΤΕΟ: OPENTV

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ