Εξοργιστική καταγγελία: Απέβαλαν 5χρονο παιδί από το νηπιαγωγείο λόγω του διαβήτη – Η ανάρτηση της ΠΕΑΝΔ
Σύμφωνα με την καταγγελία η ανεπαρκής φροντίδα από τη σχολική νοσηλεύτρια παρολίγον να προκαλέσει σοβαρή υπογλυκαιμία στο παιδί.

Σε μια απίστευτα εξοργιστική καταγγελία προχώρησε η Πανελλήνια Ένωση Αγώνος κατά του Νεανικού Διαβήτη δημοσιοποιώντας ότι ένα 5χρονο παιδί “εκδιώχθηκε” από ιδιωτικό σχολείο λόγω του Σακχαρώδη διαβήτη.
Σύμφωνα με την ανάρτηση παρά το γεγονός ότι το σχολείο γνώριζε από την πρώτη στιγμή την πάθηση του παιδιού χρησιμοποιήθηκαν οι εξής δικαιολογίες από την εκπαιδευτικό και τους ιδιοκτήτες:
- ο ήχος του σένσορα ενοχλεί τα άλλα παιδιά και χαλάει το μάθημα (ενώ ο ήχος του σένσορα προφυλάσσει το παιδί, ο σένσορας προειδοποιεί τη νοσηλεύτρια να δράσει παρά το ότι η ίδια δεν έπραττε τίποτα άρα ο σένσορας συνεχίζει να χτυπά)
- εξαιτίας του διαβήτη, το παιδί παρακωλύει το σχολικό καθώς πάει συχνά στην τουαλέτα
- το παιδί πίνει χυμό και τρώει κράκερ και οι άλλοι μαθητές αντιδρούν
Παράλληλα σύμφωνα με την καταγγελία η ανεπαρκής φροντίδα από τη σχολική νοσηλεύτρια παρολίγον να προκαλέσει σοβαρή υπογλυκαιμία στο παιδί. Η νοσηλεύτρια μάλιστα φέρεται να μην είχε την απαιτούμενη γνώση χειρισμού αντλίας ινσουλίνης και παρά το γεγονός ότι οι γονείς είχαν μεριμνήσει για τη σχετική εκπαίδευσή της από ειδικό, η ίδια δεν έδειξε κάποια διάθεση για περαιτέρω επιμόρφωση.
Ολόκληρη η καταγγελία της ΠΕΑΝΔ
«Ένα απίστευτα “τραγικό” συμβάν συνέβη σε γνωστό ιδιωτικό σχολείο, εις βάρος 5χρονου παιδιού με ΣΔτ1.
Εξαιτίας σοβαρής έλλειψης γνώσης της σχολικής νοσηλεύτριας σε ό,τι αφορά τη φροντίδα του 5χρονου μαθητή με διαβήτη, αλλά και της “αδιαφορίας” της να επιμορφωθεί περαιτέρω αφού δεν είχε ιδέα (η οικογένεια φρόντισε αν και είχε την υποχρέωση να της φέρει τον εκπαιδευτή αντλίας να την εκπαιδεύσει) για να μπορεί να στηρίξει το παιδάκι, δεδομένου του ότι το σχολείο είχε αποδεχθεί το παιδί γνωρίζοντας την πάθηση του διαβήτη και τις ανάγκες του (είχαν λάβει ό,τι απαιτείται από τον θεράποντα ιατρό του παιδιού), κατέληξε να κινδυνεύσει η υγεία του παιδιού (σοβαρή υπογλυκαιμία) και να ΔΙΩΧΘΕΙ τελικά χθες το παιδάκι από το σχολείο.
Και το πιο τραγικό όλων, είναι οι λόγοι που ειπώθηκαν από τους ιδιοκτήτες του σχολείου και τη δασκάλα η οποία έλεγε στη μητέρα δεν ξέρω και δεν μπορώ να βοηθήσω (ενώ έχει ο βαφτιστήρας της διαβήτη!!):
–> ο ήχος του σένσορα ενοχλεί τα άλλα παιδιά και μας χαλάει το μάθημα (ενώ ο ήχος του σένσορα προφυλάσσει το παιδί, ο σένσορας προειδοποιεί τη νοσηλεύτρια να δράσει παρά το ότι η ίδια δεν έπραττε τίποτα άρα ο σένσορας συνεχίζει να χτυπά)
–> εξαιτίας του διαβήτη, το παιδί παρακωλύει το σχολικό καθώς πάει συχνά στην τουαλέτα (αν το παιδί έχει ψηλό γιατί η νοσηλεύτρια δεν κάνει ό,τι απαιτείται, ναι, όντως το παιδί θέλει συχνά τουαλέτα αλλά αντί να δει πώς θα προστατεύει το παιδί απο τα ψηλά σάκχαρα, τους πείραξε η συχνή τουαλέτα)
–> το παιδί πίνει χυμό και τρώει κρακερ και οι άλλοι μαθητές αντιδρούν (αν είχε εξηγήσει στους μαθητές τι συμβαίνει σε αυτό το παιδί και γιατί πρέπει να φάει, θα τον είχαν αγκαλιάσει αντί να τον δακτυλοδείχνουν)
–> και άλλα πολλά.. που δεν τα χωράει ανθρώπινος νους
Η μητέρα σε πολύ κακή κατάσταση, το παιδί ακόμη χειρότερα καθώς υπέστη τόσο καιρό αυτές τις καταστάσεις και τελικά βίωσε την απόρριψη εξαιτίας του Διαβήτη του (παρά το ότι ο ίδιος και οι γονείς είναι ιδιαίτερα συμφιλιωμένοι με αυτό) και ο πατέρας χρεωμένος με δάνειο για να μπορέσει να πληρώνει το ιδιωτικό οι οποίοι είχαν διαβεβαιώσει κατά την εγγραφή ότι αποδέχονται το παιδί καθώς διαθέτουν νοσηλεύτρια σε κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα.
Η ιδιοκτήτρια του σχολείου παρεμπιπτόντως φοράει σένσορα καταγραφής γλυκόζης.
Αυτά καταγράφονται εν έτη 2025 στο χώρο της εκπαίδευσης!!
Τι λέτε..
θα κάνουν γραπτώς τους λόγους που έδιωξαν το παιδί??
Θα αποδοθούν ευθύνες στο εκπαιδευτήριο και τη νοσηλεύτρια??
Θα παραιτηθεί η νοσηλεύτρια από τη θέση της αναλογιζόμενη την ευθύνη του επαγγέλματός της??
Πολλά θα.. θα ακολουθήσουν…
Για το περιστατικό ζητούμε την άμεση παρέμβαση των υπευθύνων και την απόδοση ευθυνών σε όσους θέλουν να λέγονται εκπαιδευτικοί και επαγγελματίες υγείας καταπατώντας τις ψυχές των ηρώων μας, των παιδιών με διαβήτη»
Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr