Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Εύα Καϊλή: “Μπορεί να ασκήσει τα δικαιώματα της ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”, τονίζουν οι δικηγόροι της – ΒΙΝΤΕΟ

«Μετά από έξι μήνες σήμερα η Εύα Καϊλή είναι ελεύθερη και μπορεί να βγει από το σπίτι της» είπε σε δηλώσεις του ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εύα Καϊλή: “Μπορεί να ασκήσει τα δικαιώματα της ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”, τονίζουν οι δικηγόροι της – ΒΙΝΤΕΟ Eurokinissi

Η Εύα Καϊλή είναι από σήμερα ελεύθερη να βγει από την οικία της και «να ασκήσει πλήρως όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από την ιδιότητά της ως μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Σβεν Μερί.

«Μετά από έξι μήνες σήμερα η Εύα Καϊλή είναι ελεύθερη και μπορεί να βγει από το σπίτι της» είπε σε δηλώσεις του ο εκ των συνηγόρων της ευρωβουλευτή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος με αφορμή την επίσημη παράδοση του εξοπλισμού ηλεκτρονικής επιτήρησης που έφερε μετά την αποφυλάκισης της η κατηγορουμένη για την υπόθεση διαφθοράς στο ευρωκοινοβούλιο που ερευνά η βελγική Δικαιοσύνη.

Ειδικότερα, μετά την απόφαση για την άρση της ηλεκτρονικής επιτήρησης, ο κ. Δημητρακόπουλος μίλησε στο ΣΚΑΙ σημειώνοντας ότι η κυρία Καϊλή πλέον θα «μπορεί να εξέρχεται από την κατοικία της, να πηγαίνει με το παιδί της στο πάρκο, να πηγαίνει για ψώνια…Πράγματα που της έχουν λείψει».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο, η Εύα Καϊλή θα υποβάλει αίτημα «στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να διαπιστωθεί ότι έγινε παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητάς της από τις βελγικές αρχές. Αν ευδοκιμήσει και κρίνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι παραβιάστηκε η ασυλία της, όλες οι πράξεις μέχρι στιγμής ακυρώνονται».

«Η ασυλία δεν θα παραβιάζεται» συμπλήρωσε και γνωστοποίησε πως «έχουμε ισχυρά στοιχεία ότι ενώ ασκούσε τα καθήκοντά της, παρακολουθούνταν από τις μυστικές υπηρεσίες του Βελγίου».

Δημητρακόπουλος: “Η κ. Καϊλή είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση”

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η υπόθεση θα αργήσει αρκετά για να φτάσει σε δίκη, εκφράζοντας επιφυλάξεις για το εάν θα φτάσει στο ακροατήριο, λέγοντας ότι «όταν το υλικό που συγκεντρώνεται δεν είναι ισχυρό, δεν πάει στο ακροατήριο, αλλά εκδίδεται βούλευμα».

Σχετικά με τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της, αφού είπε πως «πρέπει να αποδειχθεί ότι είναι δωροδοκία», δήλωσε πως υπάρχουν στοιχεία ότι δεν την αφορούν. «Έχει τεκμηριωθεί μέχρι σήμερα ότι τα χρήματα δεν είχαν καμία σχέση με την κα Καϊλή. Δακτυλικά αποτυπώματα δεν βρέθηκαν ποτέ κι άλλα πολλά αποδεικτικά μέσα».

Τέλος, και όσον αφορά στην ψυχολογική της κατάσταση, είπε ότι είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση γιατί επιστρέφει και στα καθήκοντά της.

Ολόκληρο το δελτίο τύπου των δικηγόρων της ευρωβουλευτή

Ολόκληρο το δελτίο Τύπου των Σβεν Μερί και Μιχάλη Δημητρακόπουλου, έχει ως εξής: «Από σήμερα, με την Εντολή του Ερευνητή Δικαστή Μισέλ Κλαις και τη συγκατάθεση του Ομοσπονδιακού Ανακριτή, Ραφαέλ Μαλανίνι, η κα Εύα Καϊλή είναι ελεύθερη να εξέλθει από την οικία της και να ασκήσει πλήρως όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της, που εκπορεύονται από την ιδιότητά της ως μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η περιοριστική συνθήκη της απαγόρευσης εξόδου από το Βέλγιο, που επιβλήθηκε, δεν την ενοχλεί, καθώς η κα Καϊλή θα επιστρέψει στην Ελλάδα μόνον κατόπιν της δικαστικής αθώωσής της. Τα πειστήρια που τεκμηριώνουν την αθωότητά της αυξάνονται κάθε μέρα».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ