Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Ευρωπαϊκός… αέρας για δικαστικούς λειτουργούς: Αιτήσεις για τις θέσεις εντεταλμένων εισαγγελέων στην Ε.Ε.

Λήγει στις 15 Νοεμβρίου 2023 η προθεσμία για όσους ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ευρωπαϊκός… αέρας για δικαστικούς λειτουργούς: Αιτήσεις για τις θέσεις εντεταλμένων εισαγγελέων στην Ε.Ε. freepik

Ανακοινώθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για την επιλογή υποψηφίων στις θέσεις Ευρωπαίων Εντεταλμένων Εισαγγελέων (ΕΕΕ) πρώτου και δευτέρου βαθμού δικαιοδοσίας.

Πρόκειται ειδικότερα για την επιλογή υποψηφίων για μία θέση Ευρωπαίου Εντεταλμένου Εισαγγελέα (ΕΕΕ) δευτέρου βαθμού δικαιοδοσίας και δύο θέσεις του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου αναφέρεται πως «προσκαλούμε τους Εισαγγελικούς Λειτουργούς, που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για μία (1) θέση του Ευρωπαίου Εντεταλμένου Εισαγγελέα από τον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας και για δύο (2) θέσεις από πρώτο βαθμό δικαιοδοσίας με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στο ομώνυμο Γραφείο, καθώς και για την επιλογή αντίστοιχων επιλαχόντων του ιδίου βαθμού, να υποβάλουν, εφόσον διαθέτουν τα απαιτούμενα από το νόμο προσόντα και πληρούν τις προϋποθέσεις που διαλαμβάνονται σ’ αυτόν (άρθρο 8 Ν. 4786/2021), σε ηλεκτρονική ή και σε έντυπη μορφή: α) αίτηση, β) βιογραφικό σημείωμα και γ) φάκελο δικαιολογητικών (άρθρο 9 Ν. 4786/2021) στη Γραμματεία του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης (Άρειος Πάγος, Λεωφόρος Αλεξάνδρας 121, Τ.Κ. 11522 Αθήνα, Γραφείο 402, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: ads.aitisi@areiospagos.gr), εντός της οριζόμενης από τον ίδιο νόμο προθεσμίας».

Θέσεις Ευρωπαίων Εντεταλμένων Εισαγγελέων

eurokinissi

Όπως επισημαίνεται επίσης η προθεσμία είναι «είκοσι (20) ημερών, αρχομένης από την επομένη της ανάρτησης της παρούσης πρόσκλησης στην ιστοσελίδα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, ήτοι έως και την 15-11-2023, προκειμένου να ακολουθήσει η προβλεπόμενη διαδικασία επιλογής τους (άρθρο 9 Ν. 4786/2021)».

Η πρόσκληση έχει αποσταλεί προς τους Διευθύνοντες τις Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας για γνώση τους και προκειμένου «να ενημερώσουν άμεσα και ει δυνατόν αυθημερόν τους Εισαγγελικούς Λειτουργούς της Υπηρεσίας τους (είτε υπηρετούν σε αυτήν είτε είναι αποσπασμένοι σε άλλες Υπηρεσίες), ενημερώνοντάς μας σχετικά στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: [email protected]».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ