Κυριακή 16 Μαϊου 2021

Εύβοια: Το Εφετείο αθώωσε μετά από τέσσερα χρόνια  δημοσιογράφο που είχε καταδικαστεί σε 21 μήνες φυλάκιση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος αστυνομικών

Ομόφωνη αθώωση του δημοσιογράφου Μιχάλη Τσοκάνη, 4 χρόνια μετά. Είχε καταδικαστει για συκοφαντική δυσφήμιση, ψευδή καταμήνυση και ψευδορκία σε βάρος δύο αστυνομικών της Ασφάλειας Χαλκίδας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εύβοια: Το Εφετείο αθώωσε μετά από  τέσσερα χρόνια  δημοσιογράφο που είχε καταδικαστεί σε 21 μήνες φυλάκιση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος αστυνομικών

Ο Μιχάλης Τσοκάνης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 21 μήνες χωρίς αναστολή στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας τον Οκτώβριο του 2017.

Όλα  άρχισαν όταν Πακιστανοί που διέμεναν στο  Βασιλικό Χαλκίδας κατήγγγειλαν  στο EviaZoom.gr και στον Μιχάλη Τσοκάνη  ότι είχαν δεχθεί άγρια επίθεση  και  ξυλοδαρμό από ομάδα Χρυσαυγιτών, οι οποίοι με τσιμεντόλιθους και πέτρες κατέστρεψαν ολοσχερώς τα καταστήματα τους, και όλα αυτά μπροστά στα μάτια αστυνομικών που ήταν στο σημείο, ενώ στη συνέχεια, όπως είχαν καταγγείλει πήγαν να καταθέσουν μηνύσεις στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας αλλά οι αστυνομικοί τους έδιωξαν.

Οι δύο αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλκίδας,  που ήταν παρόντες στο συμβάν ,  κατέθεσαν σε βάρος του Μιχάλη Τσοκάνη μήνυση για  συκοφαντική δυσφήμιση, ψευδή καταμήνυση και ψευδομαρτυρία.

Μήνυση κατέθεσε και ο δημοσιογράφος αλλά δεν είχε γίνει δεκτή γιατί δεν είχε προσκομίσει παράβολο 100 ευρώ

Στη μήνυση του, ο δημοσιογράφος είχε ζητήσει να προσκομιστεί στην δικογραφία βίντεο από κάμερα ασφαλείας παραλιακού περιπτέρου που κατέγραψε το περιστατικό, ωστόσο ούτε αυτό έγινε  δεκτό.

Στην δίκη εναντίον του  ο Μιχάλης Τσοκάνης δεν είχε διορίσει δικηγόρο και είχε παραστεί μόνος του με  έγγραφα και στοιχεία, τα οποία  το δικαστήριο δεν  αποδέχτηκε.

Έτσι  καταδικάστηκε συνολικά σε 21 μήνες φυλακή χωρίς αναστολή, και διατάχθηκε η   24ωρη κράτηση του στο αστυνομικό τμήμα Χαλκίδας με την αιτιολογία ότι  προκάλεσε θόρυβο και έδειξε ανυπακοή.

Η αθώωση ήρθε τέσσερα χρόνια μετά από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Εύβοιας.

Πηγή: eviazoom.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ