Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

FBI, μυστικές υπηρεσίες και Εθνοφρουρά ενισχύουν τις δυνάμεις στο Καπιτώλιο – Ούτε σε τριτοκοσμική χώρα λέει το CNN

Άνδρες του FBI, της Εθνοφρουράς αλλά και των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ σπεύδουν για να υποστηρίξουν τους αστυνομικούς στην προσπάθεια τους να δόσουν ένα τέλος στο χάος που επικρατεί.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
FBI, μυστικές υπηρεσίες και Εθνοφρουρά ενισχύουν τις δυνάμεις στο Καπιτώλιο – Ούτε σε τριτοκοσμική χώρα λέει το CNN

Έκκληση για άμεση ενίσχυση έκαναν οι επικεφαλείς των αστυνομικών δυνάμεων στο Καπιτώλιο και όπως μεταδίδει το NBC άνδρες του FBI, της Εθνοφρουράς αλλά και των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ σπεύδουν για να τους υποστηρίξουν στην προσπάθεια τους να δόσει ένα τέλος στο χάος που επικρατεί.

Πηγές του FBI μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο χαρακτήρισαν την κατάσταση εξαιρετικά ανησυχητική επιβεβαιώνοντας ότι ήδη έχουν σταλεί ενισχύσεις προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ούτε σε τριτοκοσμική χώρα δεν συμβαίνουν αυτά

“Ούτε σε τριτοκοσμική χώρα δεν συμβαίνουν αυτά” ανέφερε σοκαρισμένος ο ανταποκριτής του CNN στην Ουόσινγκτον περιγράφοντας όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από το Καπιτώλιο καθώς οι οπαδοί του Τραμπ είναι αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τέλος προκειμένου να μην επιτρέψουν στον εκλεγέντα Πρόεδρο Μπάιντεν να πάρει την εξουσία. Η σημερινή κατάληψη του Καπιτωλίου είναι πρωτοφανής όχι μόνο γιατί ισοδυναμεί με απόπειρα πραξικοπήματος αλλά και γιατί συμβολικά στα μάτια των Αμερικανών σημαίνει ότι είναι υπό κατάληψη η ίδια τους η Δημοκρατία. Όπως αναφέρουν οι δημοσιογράφοι του CNN δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στην Ιστορία από τότε που ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα Χιουι Λονγκ είχε αναφωνήσει “Εγώ είμαι το Σύνταγμα!” αλλά ποτέ μα ποτέ δεν είχε καταφέρει κανείς να καταλάβει το Καπιτώλιο-το ύψιστο σύμβολο του πολιτεύματος της χώρας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ