Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Φέτα μόνον… ελληνική: Οι παρεμβάσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που νίκησαν κατά κράτος τη Δανία – ΒΙΝΤΕΟ

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ευγενίας Βελώνη για την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Φέτα μόνον… ελληνική: Οι παρεμβάσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που νίκησαν κατά κράτος τη Δανία – ΒΙΝΤΕΟ EUROKINISSI

Μία σημαντική νίκη για την ελληνική φέτα κατήγαγε η ελληνική κυβέρνηση έναντι της Δανίας και όπως αναφέρει η πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Ευγενία Βελώνη αυτό κατέστη δυνατόν μέσω των χειρισμών των υπαλλήλων του Ανώτατου Δικαστηρίου.

«Από πλευράς της Ελληνικής Δημοκρατίας την υπόθεση χειρίστηκε με νομική αρτιότητα, ζήλο και ενδιαφέρον, αποκλειστικά και μόνον το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Ν.Σ.Κ.) δια των υπηρετούντων στο Ειδικό Γραφείο Ενωσιακού Δικαίου του Ν.Σ.Κ. στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λειτουργών του» σημειώνει η κυρία Βελώνη.

Φέτα

EUROKINISSI

«Στον άρτιο χειρισμό της ως άνω σημαντικής για τα συμφέροντα της Χώρα μας και των παραγωγών της υπόθεσης εκ μέρους των ανωτέρω Λειτουργών του Ν.Σ.Κ., τα ονόματα των οποίων αναφέρονται στην απόφαση του Δικαστηρίου, αναφέρθηκε και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, με σχετική δήλωσή του, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

“Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη νομική ομάδα του Γραφείου Κοινοτικού Δικαίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη νομικά άρτια δουλειά τους στο χειρισμό της υπόθεσης”» είπε η πρόεδρος του Δικαστηρίου.

Όπως έγραψε το dikastiko.gr ανακοινώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ότι η λέξη «φέτα» καταχωρίστηκε ως προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ) το 2002. Έκτοτε, η ονομασία «φέτα» επιτρέπεται να χρησιμοποιείται μόνο για τυρί που παράγεται στην οριοθετημένη γεωγραφική περιοχή της Ελλάδας και πληροί τις σχετικές προδιαγραφές του προϊόντος.

φέτα

EUROKINISSI

Το Δικαστήριο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Δανία, παραλείποντας να λάβει μέτρα ώστε να προλάβει και να σταματήσει αυτού του είδους τη χρήση στο έδαφός της, παρέβη τις υποχρεώσεις που υπέχει από τον κανονισμό 1151/2012.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της προέδρου του ΝΣΚ

 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ