Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2023

Φίλιππος Λιακουνάκος: Φέρεται να συνελήφθη στις ΗΠΑ για απάτη με bitcoin, ύψους $500.000

Ο Λιακουνάκος κρατήθηκε τη Δευτέρα στο Κέντρο Κράτησης της κομητείας Clark με την κατηγορία της κλοπής άνω των 100.000 δολαρίων, της χρήσης της ταυτότητας άλλου προσώπου για την πρόκληση οικονομικής ζημίας και της παράνομης κακουργηματικής πράξης μέσω email ή μετάδοσης δεδομένων υπολογιστή.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Φίλιππος Λιακουνάκος: Φέρεται να συνελήφθη στις ΗΠΑ για απάτη με bitcoin, ύψους $500.000 Las Vegas Review Journal

Φίλιππος Λιακουνάκος: Για απάτη με bitcoin, κατηγορείται στις ΗΠΑ και συγκεκριμενά στο Λας Βέγκας σύμφωνα με τις αρχές, ο Φίλιππος Λιακουνάκος, γιος του Θωμά Λιακουνάκου. Φέρεται να απέσπασε έως και 500.000 δολάρια από έναν αρχάριο έμπορο κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Las Vegas Review Journal.

Ο Λιακουνάκος κρατήθηκε τη Δευτέρα στο Κέντρο Κράτησης της κομητείας Clark με την κατηγορία της κλοπής άνω των 100.000 δολαρίων, της χρήσης της ταυτότητας άλλου προσώπου για την πρόκληση οικονομικής ζημίας και της παράνομης κακουργηματικής πράξης μέσω email ή μετάδοσης δεδομένων υπολογιστή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στα αρχεία της αστυνομίας δεν αναφέρεται τόπος διαμονής για τον Φίλιππο Λιακουνάκο, αλλά το ένταλμα σύλληψης της υπόθεσης λέει ότι η αστυνομία τον αναγνώρισε με τη βοήθεια μιας ταυτότητας της Φλόριντα.

Φίλιππος Λιακουνάκος

Las Vegas Review Journal.

Το χρονικό 

Ένας ντετέκτιβ της αστυνομίας του Λας Βέγκας έγραψε στο ένταλμα σύλληψης για τον Λιακουνάκο, ότι το θύμα της υπόθεσης, το όνομα του οποίου ήταν καλυμμένο από την αστυνομία, ενημέρωσε το Κέντρο Καταγγελιών για Εγκλήματα Διαδικτύου τον Νοέμβριο του 2020 ότι υπήρξε θύμα απάτης με bitcoin.

Το θύμα δήλωσε στην αστυνομία ότι τον προσέγγισε ένα άτομο που γνώρισε στην εφαρμογή Telegram και ότι οι δύο τους συμφώνησαν σε μια συναλλαγή σε bitcoin.

Στη συνέχεια, το θύμα μετέφερε 500.000 δολάρια σε bitcoin, τα οποία περιλάμβαναν 50.000 δολάρια αμοιβή του πωλητή, στον επιχειρηματικό του συνεργάτη με αντάλλαγμα τα χρήματα.

Αλλά την επόμενη μέρα, όταν επικοινώνησε με τον συνεργάτη για τη συναλλαγή, το άτομο δεν είχε ιδέα για τι πράγμα μιλούσε το θύμα και το θύμα έμαθε ότι είχε στείλει τα χρήματα σε έναν απατεώνα που εμφανιζόταν ως επιχειρηματικός συνεργάτης.

“Είδα τη συναλλαγή στο blockchain και παρατήρησα ότι τα bitcoin μεταφέρονταν γρήγορα με τέτοια μέθοδο ώστε να μην εντοπιστεί πού μεταφέρονταν”, έγραψε ο ντετέκτιβ στο ένταλμα.

Τον Δεκέμβριο, το θύμα επικοινώνησε με την αστυνομία για να πει ότι ο απατεώνας είχε επικοινωνήσει ξανά μαζί του μέσω Telegram στο πλαίσιο μιας προτεινόμενης συναλλαγής bitcoin ύψους 999.900 δολαρίων. Το θύμα μπόρεσε να λάβει ένα email από τον απατεώνα και αυτό με τη σειρά του επέτρεψε στην αστυνομία να εκδώσει διάφορα εντάλματα έρευνας που τελικά οδήγησαν τους ντετέκτιβ στην έκδοση του εντάλματος για την σύλληψη του Λιακουνάκου.

Φίλιππος Λιακουνάκος: Εγγύηση ύψους 250 χιλ. δολ.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Josh Tomsheck, δήλωσε στο δικαστήριο την Τετάρτη ότι ο Φίλιππος Λιακουνάκος δεν έχει ποινικό μητρώο, ενώ την ίδια στιγμή έχει ισχυρή στήριξη από την οικογένειά του. Ο ίδιος δήλωσε πως είναι φοιτητής, λίγο πριν την αποφοίτησή του, από πανεπιστήμιο στο Μαϊάμι.

Ο εισαγγελέας φέρεται να ζήτησε εγγύηση ύψους 250.000 δολ., επισημαίνοντας ότι η αστυνομία διερευνά κατά πόσο ο Φίλιππος Λιακουνάκος μπορεί να εμπλέκεται σε παρόμοιες συναλλαγές.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ