Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Φλώρινα: Σε άδεια ο ιερέας που ζητούσε από τους πιστούς να μην φορούν μάσκα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Φλώρινα: Σε άδεια ο ιερέας που ζητούσε από τους πιστούς να μην φορούν μάσκα

Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαία, Θεόκλητος έδωσε άδεια στον πατέρα Αναστάσιο λίγες λίγες ημέρες μετά από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ανακοίνωση του τελευταίου έξω από τον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Φλώρινας τονίζοντας πως «στον ιερό και αγιασμένο οίκο του Θεού δεν επιτρέπεται να φοράμε μάσκα γιατί δείχνει ασέβεια και ολιγοπιστία».

«Εγώ εκτελώ εντολή της Ιεράς Συνόδου, η οποία ενέκρινε όλες τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το θέμα του κορωνοϊού. Επομένως, κοινοποίησα την εντολή της Συνόδου σε όλους τους ιερείς της μητρόπολής μου και τους παρακάλεσα να φοράνε τις μάσκες. Το αδιαπραγμάτευτο είναι ότι από τη Θεία Κοινωνία δεν προέρχεται αρρώστια. Δυστυχώς, αυτός ο ιερέας, καλός ιερέας, εγώ τον χειροτόνησα, ήταν αξιωματικός πρώτα. Τον παρακάλεσα όταν άρχισε να απαγορεύει τις μάσκες στις εκκλησίες να κάνει ό,τι λέει η Σύνοδος. Εκείνος επέμενε κι έβαλε και ταμπέλες έξω από την Εκκλησία ότι απαγορεύεται να φορούν μάσκα μέσα στον ιερό ναό, είναι ασέβεια κ.λπ.», δήλωσε ο Μητροπολίτης στον ΑΝΤ1 και συνέχισε:

«Ήρθε η αστυνομία και μου είπαν ότι θα αναγκαστούν να τον στείλουν στον εισαγγελέα. Εγώ τον κάλεσα και του είπα ‘πρέπει να σε απαλλάξω, για να μην πας στον εισαγγελέα, πρέπει να κάνεις μια υποχώρηση. Θα σε παρακαλέσω πάρε μια άδεια τώρα και μετά βλέπουμε’. Υπάκουσε σε αυτό».

Όπως είπε μάλιστα, αρκετοί ήταν οι πιστοί που πειθάρχησαν στην εντολή του συγκεκριμένου ιερέα να μην φορούν μάσκα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ