Φοινικούντα: Κατέθεσε ο εργοδότης του ενός 22χρονου – Είναι αδελφικός φίλος του ανιψιού του 68χρονου
Αύριο αναμένονται οι απολογίες των δύο συλληφθέντων για το φονικό

Κατέθεσε σήμερα στα δικαστήρια της Καλαμάτας ο επιχειρηματίας που φέρεται να είναι εργοδότης του 22χρονου καθ’ ομολογίαν συνεργού στο διπλό φονικό στη Φοινικούντα. Η κατάθεσή του διήρκησε περίπου τέσσερις ώρες ενώπιον της ανακρίτριας. Υπενθυμίζεται ότι ο άνδρας είναι αδελφικός φίλος του ανιψιού του 68χρονου θύματος και ο πρώτος άνθρωπος στον οποίο τηλεφώνησε ο 33χρονος μετά το έγκλημα.
Αύριο αναμένονται οι απολογίες των δύο συλληφθέντων, οι οποίοι κρατούνται σε ξεχωριστά κελιά στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας. Οι δύο κατηγορούμενοι επιρρίπτουν ο ένας στον άλλο την ευθύνη για το έγκλημα.
Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Αναμένεται άρση απορρήτου
Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για το διπλό φονικό στο κάμπινγκ στη Φοινικούντα. Στο “μικροσκόπιο” βρίσκονται οι διαθήκες του 68χρονου ιδιοκτήτη, οι ισχυρισμοί των δύο συλληφθέντων και η κατάθεση του 33χρονου ανιψιού του θύματος.
«Αυτήν την στιγμή, με τη δικογραφία τουλάχιστον η οποία έχει σχηματιστεί από τους αστυνομικούς, οι εμπλεκόμενοι σε αυτό το διπλό έγκλημα είναι δύο, οι δύο κατηγορούμενοι που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και αναμένουμε αύριο τις απολογίες τους», λέει στο MEGA η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου.
«Δεν υπάρχει άλλος εμπλεκόμενος, τουλάχιστον στη δική μας δικογραφία, αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι κατά τη διάρκεια της ανάκρισης δεν μπορούν να προκύψουν περαιτέρω στοιχεία».
Αναφερόμενη στην άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και στα στοιχεία που αναμένεται να προκύψουν από τη διαδικασία, σημειώνει πως: «Δεν είναι διαδικασία εύκολη, προφανώς και δεν έχει ολοκληρωθεί».
Σχετικά με το κίνητρο του εγκλήματος η κα Δημογλίδου σημείωσε «Είναι ένα ερώτημα το οποίο δεν έχουν απαντήσει οι αστυνομικοί, καθώς έχουμε την πλευρά του ενός κατηγορούμενου αναφέρει την εκβίαση και την προσπάθεια απόσπασης χρημάτων, κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από εμάς δικογραφικά, από μαρτυρίες όπως και από το αποτέλεσμα, που είναι η εν ψυχρώ δολοφονία δύο ανθρώπων. Δεν έχουμε το κίνητρο».
«Εδώ υπάρχει το ενδεχόμενο από το να είμαστε σε ένα συμβόλαιο θανάτου, από το να βρεθούν άλλα πρόσωπα τα οποία καλύπτονται, μέχρι να υπάρχει ακόμα και εμπλοκή αυτών που φαίνεται τελικά ότι δεν εμπλέκονται ή έχουν άλλους ρόλους. Είναι όλα ανοιχτά», λέει από την πλευρά του ο ποινικολόγος Θεόδωρος Καραγιάννης.
Στο “κάδρο” η διαδρομή των δύο 22χρονων
«Θα πρέπει να πάρουν τα στοιχεία από τις κάμερες, που φαίνεται ότι υπάρχει πολύ υλικό, για να το δουλέψουν, να δουν ακριβώς πώς έφυγαν, πώς ήρθαν, ποιοι άλλοι μπορεί να εμπλέκονται αλλά και οι τηλεφωνικές συνομιλίες, τα στοιχεία από τις κεραίες, να δούμε ποια τηλέφωνα βρίσκονταν εδώ στο σημείο», σημειώνει για τις έρευνες των Αρχών ο Γιώργος Καλλιακμάνης, επίτιμος πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Ν/Α Αττικής.
«Δεν βρέθηκε το περίστροφο, πρέπει να δούμε τι περιείχε η θήκη της κιθάρας που είχε ο δεύτερος αναβάτης πίσω όταν ήρθαν στο σημείο. Να δούμε πώς έφυγε ο δεύτερος αναβάτης, ο 22χρονος, και πώς έφτασε στην Καλαμάτα. Ερώτημα είναι το σκούτερ που δεν έχει βρεθεί. Άλλο ερώτημα γιατί ο ανιψιός είπε στην κοπέλα του μετά αμέσως από τη δολοφονία και πήρε τηλέφωνο ένα άτομο, ένα άτομο που ίσως είναι κλειδί, τον εργοδότη του ενός από τους δύο νεαρούς».
Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr