Δευτέρα 03 Οκτωβρίου 2022

Φωκίδα: Ανήλικοι έριξαν δυναμιτάκια και έκαψαν πλάτανο… 180 ετών – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Κάτοικοι και πυροσβέστες κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν το υπεραιωνόβιο δέντρο, αλλά δυστυχώς τελικά χρειάστηκε να κοπεί.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Φωκίδα: Ανήλικοι έριξαν δυναμιτάκια και έκαψαν πλάτανο… 180 ετών – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ lamiareport.gr

O υπεραιωνόβιος πλάτανος… 180 ετών, ήταν το καμάρι των κατοίκων στο χωριό Καστέλλια Φωκίδας. Ένα “παιδικό παιχνίδι” με δυναμιτάκια όμως το βράδυ της Τετάρτης είχε άσχημη κατάληξη καθώς κάποια από αυτά κατέληξαν κατά λάθος μέσα στην κουφάλα του δέντρου με αποτέλεσμα αυτό να τυλιχτεί στις φλόγες.

Υπεραιωνόβιος πλάτανος: Το δέντρο δεν σώθηκε…

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, στο σημείο αρχικά έτρεξαν οι κάτοικοι του χωριού και στη συνέχεια οι πυροσβέστες. Όλοι μαζί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν το υπεραιωνόβιο δέντρο, αλλά δυστυχώς επειδή η φωτιά ήταν μέσα στην κουφάλα και στον κορμό του δέντρου, δεν τα κατάφεραν και το δέντρο τελικά χρειάστηκε να κοπεί.

Υπεραιωνόβιος πλάτανος

lamiareport.gr

Υπεραιωνόβιος πλάτανος

lamiareport.gr

«Τρέξαμε αμέσως και δεν πιστεύαμε αυτό που βλέπαμε. Μιλάμε για έναν πλάτανο 180 ετών που σκέπαζε όλη την παιδική χαρά. Τόσο μεγάλο κακό από το τίποτα; Τόσο μεγάλο κακό για μια πλάκα; Είδα ηλικιωμένους κατοίκους να δακρύζουν βλέποντας το δέντρο το οποίο έπαιζαν όταν ήταν μικρά παιδιά, να καταστρέφεται από τη μια στιγμή στην άλλη…», είπε ένας από τους κατοίκους.

Υπεραιωνόβιος πλάτανος

lamiareport.gr

Όπως θα δείτε και στο επόμενο βίντεο οι φλόγες είχαν κάνει μεγάλη ζημιά εσωτερικά στον κορμό του δέντρου και οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να κόψουν ότι είχε απομείνει.

Όπως θα δείτε στις εικονες η φωτιά “είχε φάει τα σωθικά” του υπεραιωνόβιου πλάτανου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ