Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Folli Follie: Άνοιξε ο χορός των καταθέσεων μαρτύρων στην πολύκροτη δίκη

“Όχι” στην υποστήριξη της κατηγορίας από τη διοίκηση της εταιρίας. Δικαίωμα υποστήριξης σε επενδυτές, τράπεζες, e-ΕΦΚΑ και ΕΟΠΥΥ σύμφωνα με το Δικαστήριο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Folli Follie: Άνοιξε ο χορός των καταθέσεων μαρτύρων στην πολύκροτη δίκη EUROKINISSI

Έχοντας περάσει από… σαράντα κύματα ξεκίνησε επί της ουσίας η δίκη Folli Follie, με τις πρώτες καταθέσεις μαρτύρων- επενδυτών στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Και στη νέα δίκη πάντως για το σκάνδαλο της Folli Follie αποβλήθηκε από την υποστήριξη της κατηγορίας η προσωρινή διοίκηση της εταιρίας.

Υπέρ της αποβολής είχε ταχθεί νωρίτερα η υπεράσπιση της οικογένειας Κουτσολιούτσου, υπενθυμίζοντας πως στην πρώτη δίκη που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, το δικαστήριο είχε αποφασίσει την αποβολή και η απόφαση αυτή έχει δεσμευτικό χαρακτήρα.

Αντιθέτως, δικαίωμα υποστήριξης κατηγορίας δόθηκε σε επενδυτές, τράπεζες, e-ΕΦΚΑ και ΕΟΠΥΥ.

Δίκη Folli Follie: Τι είπαν οι μάρτυρες

Η διαδικασία προχώρησε με την κατάθεση μαρτύρων επενδυτών που υποστήριξαν ότι δεν πίστεψαν τα δημοσιεύματα που είχαν αναφορές για δραματικές διαφορές ανάμεσα στην πραγματική εικόνα της εταιρείας και όσα εκείνη δήλωνε.

Όπως ανέφερε ο πρώτος μάρτυρας, δεν είχε θορυβηθεί κανείς με τις πρώτες ενδείξεις, πριν έρθουν στο φως τα πλήρη στοιχεία για τον Όμιλο, καθώς ήταν τόσο αβυσσαλέες οι διαφορές ανάμεσα στην πραγματική θέση της εταιρείας και σε όσα η ίδια εμφάνιζε, που δεν έγιναν πιστευτά τα αληθινά στοιχεία.

Δίκη Folli Follie

eurokinissi

Άλλος μάρτυρας ανέφερε στο δικαστήριο: “Επέλεξα τις μετοχές της εταιρείας διότι παρακολουθούσα την πορεία της και τα οικονομικά της στοιχεία. Εξίσου σημαντικό κριτήριο για εμένα ήταν ότι οι ιδρυτές της ήταν μέτοχοι της εταιρείας. Δεν πούλησα τις μετοχές αμέσως μετά την έκθεση του fund, διότι η οικογένεια Κουτσολιούτσου διέψευσε ότι υπήρχε πρόβλημα και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν έπαιρνε καμία απόφαση για την αναστολή της μετοχής”.

Το κατηγορητήριο σε βάρος της οικογένειας Κουτσολιούτσου

Η δίκη ξεκινά από μηδενική βάση και με πιθανό πλέον το ενδεχόμενο παραγραφής των αδικημάτων. Η διαδικασία είχε «παγώσει» στις 19 Ιουνίου , όταν παρά την άδεια που δόθηκε από τον ΔΣΑ για τη διενέργειά της, υπήρξε κώλυμα από την Εισαγγελέα της έδρας κι έτσι η έναρξη της διαδικασίας διακόπηκε για άλλους 3 μήνες.

Σημειώνεται ότι, οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος δικάζονται για τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης ( συγκρότηση, διεύθυνση, ένταξη), της πλαστογραφίας (και της ηθικής αυτουργίας), από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω των 120.000 ευρώ,της απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσας (και της συνέργειας), κατά φυσικών και νομικών προσώπων, ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ, με προξενειθείσα ζημία άνω των 120.000 ευρώ, της χειραγώγησης της αγοράς από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση ( και της συνέργειας) και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ