Σάββατο 08 Οκτωβρίου 2022

Folli Follie: Απομυζούν ακόμα την εταιρεία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Folli Follie: Απομυζούν ακόμα την εταιρεία eurokinissi

Σωτήρια αποδεικνύεται η παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στα διοικητικά της Folli Follie, καθώς η πολύπαθη εταιρεία παρέμενε στον σκιώδη έλεγχο της οικογένειας Κουτσολιούτσου. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ακόμη και μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, έγιναν προσπάθειες να διοχετευτούν σημαντικά ποσά από το ταμείο της Folli Follie… στη θυγατρική στην Ασία.

Η εταιρεία που προβαλλόταν ως η «Prada των φτωχών» αποδείχτηκε φούσκα και δυσφήμησε διεθνώς το ελληνικό επιχειρείν. Η Εισαγγελία έχει ασκήσει σοβαρές κατηγορίες για «εγκληματική οργάνωση» για τον πατριάρχη της επιχειρηματικής οικογένειας Δημήτρη Κουτσολιούτσο, τον «χρυσό διάδοχο» Τζώρτζη Κουτσολιούτσο και δεκάδες εμπλεκόμενα στελέχη της εταιρείας για την κομπίνα των πολλών εκατομμυρίων.

Μέχρι και την παρέμβαση της ΕΚ, οι Δημήτρης και Tζώρτζης Κουτσολιούτσος συνέχιζαν σταθερά να πηγαίνουν στα γραφεία της εταιρίας και φέρεται πως άτυπα αλλά ουσιαστικά, ασκούσαν τη διοίκηση. Μάλιστα ο πρώτος σύμφωνα με πληροφορίες ενώ θεωρητικά μετά και την αποκάλυψη του σκανδάλου απείχε από τα διοικητικά του καθήκοντα, συνέχιζε να διοικεί μέσω της γραμματέως του, η οποία μεταβίβαζε σε στελέχη τις εντολές του.

Ταυτόχρονα ακόμη και μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου έγιναν προσπάθειες να διοχετευτούν προς τις δραστηριότητες της Folli Follie στην Ασία διάφορα ποσά. Οι σχετικές πρωτοβουλίες καλύπτονταν από νομιμοφανείς ανάγκες καθώς τα χρήματα έπρεπε να διοχετευτούν για να πληρωθούν ενοίκια, μισθοί υπαλλήλων κλπ Ωστόσο, δεν στάθηκε δυνατόν να προσκομιστούν τα απαραίτητα έγγραφα (συμβάσεις, συμβόλαια κλπ) που δικαιολογούν τα έξοδα, οπότε οι σχετικές πρωτοβουλίες έπεσαν στο κενό.

Υπενθυμίζεται ότι από τα πορίσματα του ελέγχου, τα νούμερα της απάτης προκαλούν ζάλη, καθώς μεταξύ άλλων εντοπίστηκε τραπεζικός λογαριασμός με πλαστογραφημένα statements που ενώ υποτίθεται ότι είχε καταθέσεις 255 εκατ. δολ. στην πραγματικότητα το υπόλοιπο ήταν μόλις… 500 δολάρια. Επιπλέον στη θυγατρική στην Ασία οι ψεύτικες πωλήσεις σε ένα μόνον χρόνο έφτασαν τα 779 εκατ. ενώ τα ίδια κεφάλαια για τη Folli Follie Ασίας που παρουσιάζονταν ότι είναι 1,53 δισ. στην πραγματικότητα ήταν αρνητικά κατά 115 εκατ. ευρώ!

Παρά την γενικότερη κατακραυγή, τις διώξεις από τη δικαιοσύνη και την παρέμβαση των αρχών, ο Δ. Κουτσολιούτσος συνεχίζει να πηγαίνει στην εταιρία -αν και όχι πλέον επί καθημερινής βάσης- και δείχνει ακόμη διαθέσεις να υπαγορεύσει τις διοικητικές του επιθυμίες. Ο γιός του Τζώρτζης, παραιτήθηκε εσπευσμένα στις 16/12/19 για να αποφύγει τον εξευτελισμό της καρατόμησης του από το Διοικητικό Συμβούλιο της Folli Follie, όταν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με δικαστική απόφαση διόρισε μέλη στο ΔΣ και θα τον απομάκρυνε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ