Τετάρτη 07 Δεκεμβρίου 2022

Φορείς της Χαλκιδικής αντιδρούν για το ξενοδοχείο με τις κρυφές κάμερες: “Απαράδεκτο περιστατικό”

Ζευγάρι που διέμενε σε τουριστικό κατάλυμα στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, ανακάλυψε πως είχε τοποθετηθεί σε πρίζα, κρυμμένη κάμερα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Φορείς της Χαλκιδικής αντιδρούν για το ξενοδοχείο με τις κρυφές κάμερες: “Απαράδεκτο περιστατικό” unsplash

Την οργή και τον αποτροπιασμό τους για τον εντοπισμό ξενοδοχείου, ο ιδιοκτήτης του οποίου φέρεται να είχε τοποθετήσει κρυφές κάμερες προκειμένου να… καταγράφει τις προσωπικές στιγμές νεαρών ζευγαριών, εξέφρασαν φορείς του τουρισμού και του επιχειρείν στη Χαλκιδική υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν κάτι παρόμοιο στην περιοχή.

Όλα ξεκίνησαν στις 30 Σεπτεμβρίου όταν ζευγάρι που διέμενε σε τουριστικό κατάλυμα στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, ανακάλυψε πως είχε τοποθετηθεί σε πρίζα, κρυμμένη κάμερα για να καταγράφει τις προσωπικές τους στιγμές, με αποτέλεσμα να καταγγείλει άμεσα το περιστατικό στην Αστυνομία.

Με βάση το εν λόγω περιστατικό τοποθετήθηκαν στο GRTimes.gr φορείς του τουριστικού και επιχειρηματικού κλάδου της Περιφερειακής Ενότητας, τονίζοντας πως πρώτη φορά στη Χαλκιδική σημειώθηκε περιστατικό με κρυφές κάμερες σε κατάλυμα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρη Τάσιο οι ξενοδόχοι στην μεγαλύτερη πλειοψηφία τους έχουν προσαρμόσει τις εσωτερικές διαδικασίες με βάση τον νόμο για τα προσωπικά δεδομένα. «Οι ποινές εφόσον σημειωθεί ένα τέτοιο περιστατικό είναι αυστηρές και δεν ρισκάρει κανένας σοβαρός επαγγελματίας να κάνει κάτι τέτοιο».

Κάμερα σε κατάλυμα

unsplash

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Χαλκιδικής «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου πρόσθεσε πως όλος ο τουριστικός κλάδος έχει μείνει άναυδος με το συγκεκριμένο συμβάν. «Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς έχει συμβεί ακόμη, ωστόσο το περιστατικό είναι απαράδεκτο. Το συζητούσα και με άλλους συναδέλφους σήμερα το πρωί και ουσιαστικά έχουμε μείνει άναυδοι από τις εξελίξεις. Δεν έχει ακουστεί ποτέ κάτι παρόμοιο για τη Χαλκιδική και προφανώς καταδικάζουμε την ενέργεια, εάν αυτή έχει συμβεί».

Τέλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης σημείωσε στο GRTimes.gr ότι πρέπει να επιβληθεί η μεγαλύτερη ποινή που προβλέπεται  από τον νόμο… όταν παραβιάζονται τα προσωπικά δεδομένα πολιτών. «Βάσει νόμου, πρέπει να επιβληθεί η μεγαλύτερη ποινή. Όταν παραβιάζονται προσωπικά δικαιώματα… δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο. Η συγκεκριμένη «συμπεριφορά» ήταν τουλάχιστον ανάρμοστη. Τι να συζητήσουμε τώρα.. ούτε επαγγελματίας, ούτε τίποτα. Η δικαιοσύνη θα αποδώσει αυτά που πρέπει να αποδώσει. Πρώτη αφορά «εμφανίστηκε» τέτοιο περιστατικό στη Χαλκιδική, είναι πρωτόγνωρο για εμάς».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ