Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2025

Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Σύνταγμα – ΕΙΚΟΝΕΣ

Η επίσημη έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων στην Αθήνα - Χαμόγελα και πολύς κόσμος παρά τον βροχερό καιρό

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Σύνταγμα – ΕΙΚΟΝΕΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Η φετινή φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Σύνταγμα προσέλκυσε το απόγευμα της Πέμπτης πλήθος κόσμου, σηματοδοτώντας —όπως κάθε χρόνο— την έναρξη των εορταστικών δράσεων στην πρωτεύουσα. Παρά τον βροχερό καιρό, πλήθος κόσμου, μικροί και μεγάλοι, Αθηναίοι και επισκέπτες, έσπευσαν να συμμετάσχουν στη μεγάλη αυτή γιορτή.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο και ο στολισμός

Το έλατο, ύψους 19 μέτρων, έφτασε πριν από λίγες ημέρες από το Χρυσοβίτσι Αρκαδίας και στολίστηκε με κόκκινες και χρυσές μπάλες, στοιχεία από φωτισμένο plexiglass και περίπου 3.000 μέτρα φωτάκια.
Συνολικά, τόσο στο δέντρο όσο και στην πλατεία, τοποθετήθηκαν 21.000 μέτρα γιρλάντας, που αντιστοιχούν σε 168.000 λαμπάκια.

Μετά την ολοκλήρωση των γιορτών, το δέντρο θα μεταφερθεί στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), όπου θα αξιοποιηθεί ως πρώτη ύλη για έργα ξυλογλυπτικής των φοιτητών.

Η εκδήλωση και οι μουσικές εμφανίσεις

Οι εορταστικές δράσεις ξεκίνησαν στις 17.00, με την Big Band του Δήμου Αθηναίων να δημιουργεί χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο Σύνταγμα.

Παράλληλα, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου πραγματοποίησε μια γιορτινή πορεία από το σιντριβάνι της Ερμού έως την πλατεία, προσκαλώντας τους περαστικούς να ακολουθήσουν τον ρυθμό της.

Γύρω στις 19.30, ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, έδωσε το σύνθημα για τη φωταγώγηση του δέντρου και την παρουσίαση του φετινού στολισμού της πλατείας.

Στη συνέχεια, ο Πάνος Μουζουράκης παρουσίασε ένα ειδικά διαμορφωμένο χριστουγεννιάτικο live show, με γνωστές επιτυχίες του και ιδιαίτερες διασκευές.

Η εκδήλωση συνοδευόταν από ταυτόχρονη απόδοση στη νοηματική γλώσσα, εξασφαλίζοντας προσβασιμότητα και συμμετοχικότητα για όλους.

Ο εορταστικός φωτισμός σε όλη την πόλη

Ο Δήμος Αθηναίων επισημαίνει ότι ο φετινός στολισμός στηρίζεται σε φωτισμό LED χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και εκτείνεται σε ολόκληρη την πόλη.

Συνολικά περιλαμβάνει: 78.000 μέτρα γιρλάντες δέντρων, 2.113 επίστηλα διακοσμητικά, 1.325 εναέρια στολίδια, 11.933 μέτρα φωτοσωλήνες, 47 επίγειες κατασκευές.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ