Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Φωτιά σε διαμέρισμα στα Πατήσια: Μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο οι δύο ηλικιωμένες που είχαν εγκλωβιστεί

Η πυρκαγιά ξέσπασε στη συμβολή των οδών Ψαρουδάκη και Παρασκευοπούλου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Φωτιά σε διαμέρισμα στα Πατήσια: Μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο οι δύο ηλικιωμένες που είχαν εγκλωβιστεί Facebook/Πυρκαγιά ενημέρση

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές καθώς ξέσπασε φωτιά σε διαμέρισμα στα Πατήσια το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της πυροσβεστικής, η πυρκαγιά ξέσπασε για άγνωστο -μέχρι στιγμής- λόγο στην συμβολή των οδών Ψαρουδάκη και Παρασκευοπούλου, στα Πατήσια.

Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν άμεσα 6 οχήματα με 22 πυροσβέστες καθώς επίσης και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά έχει ξεσπάσει στον ισόγειο χώρο τριώροφης πολυκατοικίας, ενώ οι δύο ηλικιωμένες γυναίκες που είχαν εγκλωβιστεί, χάρη στη συνδρομή των Αρχών μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος.

Το Πυροσβεστικό Σώμα διεξάγει έρευνες για την ανεύρεση πιθανών εγκλωβισμένων.

Φωτιά σε διαμέρισμα στα Πατήσια: Συμβουλές για την αποφυγή εκδήλωσης φωτιάς σε σπίτι

 • Θυμηθείτε! Μην τοποθετείτε ηλεκτροφόρα καλώδια κάτω από χαλιά, μοκέτες κ.λ.π. Μπορεί να φθαρούν χωρίς να το αντιληφθείτε ή να δημιουργηθεί βραχυκύκλωμα με κίνδυνο πυρκαγιάς.
 • Μην καρφώνετε οπουδήποτε στους τοίχους καρφιά, χωρίς να είστε σίγουροι ότι δεν περνούν αγωγοί ηλεκτρικού ρεύματος. Υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.
 • Όταν αποσυνδέετε κάποια συσκευή από το ρεύμα προσέξτε! Μην αγγίζετε τα γυμνά άκρα του φις, γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο να έχει παραμείνει συσσωρευμένο ρεύμα στη συσκευή, ικανό να προκαλέσει ακόμη και το θάνατο.
 • Αποφεύγετε να τοποθετείτε καθρέπτες πάνω από το τζάκι, κοντά σε θερμάστρες κ.λ.π. Προσελκύουν τα άτομα, με αποτέλεσμα να πλησιάζουν πολύ κοντά, χωρίς να το αντιλαμβάνονται. Υπάρχει έτσι φόβος να πιάσουν φωτιά τα ρούχα τους.
 • Μην τοποθετείτε στις ηλεκτρικές ασφάλειες σύρμα ή αλουμινόχαρτο, γιατί είναι επικίνδυνο.
 • Όταν χρησιμοποιείτε υγρά καθαρισμού για ρούχα, δάπεδα , συσκευές , πρέπει να ξέρετε ότι είναι εύφλεκτα. Μην ανάβετε λοιπόν σπίρτα, αναπτήρα ή διακόπτη ηλεκτρικού ρεύματος, γιατί μπορεί να υπάρχουν ακόμη στο χώρο ατμοί από τα υγρά αυτά.
 • Μην ξεχνάτε πως τα παιδιά ενθουσιάζονται και εντυπωσιάζονται μπροστά στη θέα της φωτιάς, γι αυτό και αρέσκονται να παίζουν με αυτή, μη γνωρίζοντας τους κινδύνους.
 • Μην αφήνετε τα παιδιά σας να παίζουν με σπίρτα ή αναπτήρες, καθώς και με παιχνίδια που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς να τα επιβλέπετε.
 • Πριν φύγετε από το σπίτι σας, ελέγξτε αν υπάρχουν αναμμένες οικοσυσκευές ή τυχόν ξεχασμένα σκεύη μαγειρέματος πάνω σε αναμμένες εστίες.
 • Τοποθετήστε τα σκουπίδια στα ειδικά κατασκευασμένα δοχεία στο πεζοδρόμιο και σκεπάστε τα καλά. Και κάτι πολύ σημαντικό, τοποθετήστε τα μακριά από κρουνούς της Πυροσβεστικής.
 • Κανένας κανονισμός, μέχρι σήμερα, δε σας υποχρεώνει να εφοδιαστείτε με πυροσβεστήρα για το σπίτι. Μπορεί, όμως, να σας προσφέρει πολλά σε μια δύσκολη στιγμή. Αν τον προμηθευτείτε, διαβάστε προσεχτικά και τηρήστε τις οδηγίες, που αναγράφονται σε αυτόν. Αν δε γνωρίζετε τον τρόπο χειρισμού του, ζητείστε πληροφορίες από την πλησιέστερη Πυροσβεστική Υπηρεσία.
 • Όποτε χρειαστείτε τη βοήθεια της Πυροσβεστικής, καλέστε την στον αριθμό 199

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ