Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Φωτιά και εκρήξεις σε σπίτι στο Περιστέρι: Στο νοσοκομείο 65χρονος – Βρέθηκαν φιάλες υγραερίου και γκαζάκια – ΒΙΝΤΕΟ

Εντοπίστηκαν τέσσερις μεγάλες φιάλες υγραερίου ανοιχτές, όπως και περίπου 10 - 15 γκαζάκια.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Φωτιά και εκρήξεις σε σπίτι στο Περιστέρι: Στο νοσοκομείο 65χρονος – Βρέθηκαν φιάλες υγραερίου και γκαζάκια – ΒΙΝΤΕΟ OPEN

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές τα ξημερώματα της Πέμπτης καθώς ξέσπασε φωτιά και σημειώθηκαν εκρήξεις σε σπίτι στο Περιστέρι στην οδό Αμφιάλης. 

Δυστυχώς τραυματίστηκε ένας 65χρονος που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα και ο οποίος είχε εισπνεύσει και καπνό.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η φωτιά στο διαμέρισμα στο Περιστέρι ερευνώνται, καθώς η πυρκαγιά συνοδεύτηκε από απανωτές εκρήξεις. Μάλιστα εντοπίστηκαν τέσσερις μεγάλες φιάλες υγραερίου ανοιχτές, όπως και περίπου 10 – 15 γκαζάκια.

Φωτιά και εκρήξεις σε σπίτι στο Περιστέρι: “Ακούσαμε ένα δυνατό μπαμ” λέει γείτονας

Όπως είπε στο OPEN, γείτονας του 65χρονου είπε «ακούσαμε ένα δυνατό μπαμ και είπαμε ότι κάτι έχει πάει πολύ στραβά. Είδαμε τη φωτιά στο ισόγειο που έβγαινε προς τα έξω. Όπως μας είπαν μέσα στο σπίτι είχε 3-4 φιάλες υγραερίου και πάνω από 10 γκαζάκια. Ο άνθρωπος αυτός μένει μόνος του».

Οδηγίες της Πυροσβεστικής για φωτιά στο σπίτι

 • Θυμηθείτε! Μην τοποθετείτε ηλεκτροφόρα καλώδια κάτω από χαλιά, μοκέτες κ.λ.π. Μπορεί να φθαρούν χωρίς να το αντιληφθείτε ή να δημιουργηθεί βραχυκύκλωμα με κίνδυνο πυρκαγιάς.
 • Μην καρφώνετε οπουδήποτε στους τοίχους καρφιά, χωρίς να είστε σίγουροι ότι δεν περνούν αγωγοί ηλεκτρικού ρεύματος. Υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.
 • Όταν αποσυνδέετε κάποια συσκευή από το ρεύμα προσέξτε! Μην αγγίζετε τα γυμνά άκρα του φις, γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο να έχει παραμείνει συσσωρευμένο ρεύμα στη συσκευή, ικανό να προκαλέσει ακόμη και το θάνατο.
 • Αποφεύγετε να τοποθετείτε καθρέπτες πάνω από το τζάκι, κοντά σε θερμάστρες κ.λ.π. Προσελκύουν τα άτομα, με αποτέλεσμα να πλησιάζουν πολύ κοντά, χωρίς να το αντιλαμβάνονται. Υπάρχει έτσι φόβος να πιάσουν φωτιά τα ρούχα τους.
 • Μην τοποθετείτε στις ηλεκτρικές ασφάλειες σύρμα ή αλουμινόχαρτο, γιατί είναι επικίνδυνο.
 • Όταν χρησιμοποιείτε υγρά καθαρισμού για ρούχα, δάπεδα , συσκευές , πρέπει να ξέρετε ότι είναι εύφλεκτα. Μην ανάβετε λοιπόν σπίρτα, αναπτήρα ή διακόπτη ηλεκτρικού ρεύματος, γιατί μπορεί να υπάρχουν ακόμη στο χώρο ατμοί από τα υγρά αυτά.
 • Μην ξεχνάτε πως τα παιδιά ενθουσιάζονται και εντυπωσιάζονται μπροστά στη θέα της φωτιάς, γι αυτό και αρέσκονται να παίζουν με αυτή, μη γνωρίζοντας τους κινδύνους.
 • Μην αφήνετε τα παιδιά σας να παίζουν με σπίρτα ή αναπτήρες, καθώς και με παιχνίδια που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς να τα επιβλέπετε.
 • Πριν φύγετε από το σπίτι σας, ελέγξτε αν υπάρχουν αναμμένες οικοσυσκευές ή τυχόν ξεχασμένα σκεύη μαγειρέματος πάνω σε αναμμένες εστίες.
 • Τοποθετήστε τα σκουπίδια στα ειδικά κατασκευασμένα δοχεία στο πεζοδρόμιο και σκεπάστε τα καλά. Και κάτι πολύ σημαντικό, τοποθετήστε τα μακριά από κρουνούς της Πυροσβεστικής.
 • Κανένας κανονισμός, μέχρι σήμερα, δε σας υποχρεώνει να εφοδιαστείτε με πυροσβεστήρα για το σπίτι. Μπορεί, όμως, να σας προσφέρει πολλά σε μια δύσκολη στιγμή. Αν τον προμηθευτείτε, διαβάστε προσεχτικά και τηρήστε τις οδηγίες, που αναγράφονται σε αυτόν. Αν δε γνωρίζετε τον τρόπο χειρισμού του, ζητείστε πληροφορίες από την πλησιέστερη Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Όποτε χρειαστείτε τη βοήθεια της Πυροσβεστικής, καλέστε την στον αριθμό 199

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ