Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

Φωτιά στη Θεσσαλονίκη: Επιχειρούν δύο ελικόπτερα – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Προς το παρόν δεν έχει αναφερθεί κίνδυνος για την γύρω κατοικημένη περιοχή.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Φωτιά στη Θεσσαλονίκη: Επιχειρούν δύο ελικόπτερα – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ grtimes.gr

Φωτιά ξέσπασε, το απόγευμα της Κυριακής, σε ξερά χόρτα στη Θεσσαλονίκη έξω από τον Τρίλοφο.

Φωτιά Θεσσαλονίκη

grtimes.gr

Συγκεκριμένα, η φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση ενώ άμεσα έσπευσε η Πυροσβεστική με 10 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και 30 πυροσβέστες και αυτή την ώρα επιχειρούν για την κατάσβεση της.

Μάλιστα, έχουν σηκωθεί και δύο ελικόπτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες προς το παρόν δεν έχει αναφερθεί κίνδυνος για την γύρω κατοικημένη περιοχή.

Λίγο μετά τις 18:30, η εικόνα της φωτιάς καλύτερη αν και συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής ώστε να φτάσουν στη πλήρη κατάσβεση της.

Υψηλότατος κίνδυνος πυκραγιάς την Κυριακή – Οι «κοκκινες» περιοχές

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Κυριακή 17 Ιουλίου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)
  • Περιφέρεια Κρήτης
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ