Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Φωτιά στην Ύδρα: “Δε μας εμπόδισαν οι ελληνικές Αρχές να φύγουμε από τη χώρα”, λέει σε δήλωσή του ο Καζάκος επιχειρηματίας

«Ούτε εγώ ούτε οι καλεσμένοι μου ζητήσαμε από το πλήρωμα του γιοτ ή από άλλα τρίτα μέρη να προβούν σε ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πυρκαγιά.»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Φωτιά στην Ύδρα: “Δε μας εμπόδισαν οι ελληνικές Αρχές να φύγουμε από τη χώρα”, λέει σε δήλωσή του ο Καζάκος επιχειρηματίας OPEN

Ο Ντανιγιάρ Αμπουλγκαζίν, ο επιχειρηματίας από το Καζακστάν, που είχε ναυλώσει την πολυτελή θαλαμηγό “Περσεφόνη Ι”, ο οποίος κατηγορείται για ηθική αυτουργία, δίνει την δική του εκδοχή για τη φωτιά στην Ύδρα. 

Σε δήλωσή του που δημοσιεύεται στην έκδοση του Forbes στο Καζακστάν αναφέρει ρητά πως ουδέποτε οι ελληνικές Αρχές εμπόδισαν αυτόν ή κάποιον εκ των καλεσμένων του να αποχωρήσει από τη χώρα με τις προγραμματισμένες πτήσεις του.

Ενώ σημειώνει πως «Τηρούμε πάντα όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και ακολουθούμε αυστηρά τους νόμους και τους κανονισμούς για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών. Θα συνεργαστούμε με τις ελληνικές αρχές στο πλαίσιο της έρευνάς τους.»

Φωτιά στην Ύδρα: Αναλυτικά η δήλωσή του Ντανιγιάρ Αμπουλγκαζίν

«Εκφράζω τη βαθύτατη λύπη μου για τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο ελληνικό νησί της Ύδρας.

Για λόγους σαφήνειας, ναύλωσα τη θαλαμηγό Persephoni I για την περίοδο από τις 12:00 (μεσημέρι) 15 Ιουνίου 2024 έως τις 12:00 τις 22 Ιουνίου 2024 για να οργανώσω μια κρουαζιέρα για μένα και τους καλεσμένους μου στα νησιά της Ελλάδας. Πριν την αναχώρησή μας από την Ελλάδα, η οποία ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 22 Ιουνίου, μίλησαν μαζί μας εκπρόσωποι των ελληνικών αρχών, οι οποίοι δεν προέβαλαν καμία αξίωση εναντίον μου ή των καλεσμένων μου σε σχέση με αυτό το περιστατικό. Έτσι, συνεχίσαμε να ακολουθούμε τα προκαθορισμένα ταξιδιωτικά μας σχέδια. Να σημειωθεί ότι ορισμένοι επισκέπτες έχουν ήδη αναχωρήσει το πρωί της 21ης Ιουνίου 2024.

Ήταν εντελώς έκπληξη για εμάς που πληροφορηθήκαμε τις καταγγελίες που ακολούθησαν στον Τύπο κατά την επιστροφή μας, και αρνούμαι κατηγορηματικά οποιαδήποτε αδικοπραγία. Ούτε εγώ ούτε οι καλεσμένοι μου κάναμε ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πυρκαγιά.

Ακολουθήσαμε αυστηρά τους κανόνες πυρασφάλειας που θεσπίστηκαν στο γιοτ. Ούτε εγώ ούτε οι καλεσμένοι μου ζητήσαμε από το πλήρωμα του γιοτ ή από άλλα τρίτα μέρη να προβούν σε ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πυρκαγιά.

Τηρούμε πάντα όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και ακολουθούμε αυστηρά τους νόμους και τους κανονισμούς για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών. Θα συνεργαστούμε με τις ελληνικές αρχές στο πλαίσιο της έρευνάς τους.

Λόγω της συνεχιζόμενης έρευνας, δεν θα ήταν σκόπιμο να σχολιάσουμε περαιτέρω ή να κάνουμε εικασίες».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ