Τρίτη 01 Δεκεμβρίου 2020

Φώτης Ντούλος: Ο δικηγόρος του ζητά να γίνει η δίκη για να αθωωθεί μετά θάνατον

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Φώτης Ντούλος: Ο δικηγόρος του ζητά να γίνει η δίκη για να αθωωθεί μετά θάνατον

Την αθωότητα του πελάτη του θέλει να αποδείξει ο δικηγόρος του Έλληνα ομογενούς επιχειρηματία, Φώτη Ντούλος, παρόλο που ο ίδιος επέλεξε να κόψει το νήμα της ζωής του.

Ο Φώτης Ντούλος εισέπνευσε μονοξείδιο του άνθρακα συνδέοντας το εσωτερικό του αυτοκινήτου του με την εξάτμιση και μετά από ολιγοήμερη παραμονή του στο νοσοκομείο, ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε την περασμένη Πέμπτη.

Ο Νορμ Πάτις, όμως, ο δικηγόρος του Έλληνα επιχειρηματία θέλει να διεξαχθεί κανονικά η δίκη, ώστε να αποδειχθεί η αθωότητα του πελάτη του, έστω και μετά τον θάνατό του, ο οποίος κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του.

Σημειώνεται ότι ο Φώτης Ντούλος και η σύζυγός του, Τζένιφερ είχαν έντονες διαφωνίες που αφορούσαν την επιμέλεια των πέντε παιδιών τους, γεγονός που τους είχε οδηγήσει στις δικαστικές αίθουσες. Η Τζένιφερ Ντούλος, εξαφανίστηκε τον Μάιο του 2019 και ο σύζυγός της κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της με τη συνέργεια της πρώτης του συζύγου, Μισέλ Τρακόνις, η οποία κατηγορήθηκε για παραποίηση και κατασκευή πλαστών στοιχείων

Όσον αφορά το αίτημα του δικηγόρου του Φώτη Ντούλος, κάτι τέτοιο φαίνεται πως είναι εξαιρετικά σπάνιο, να συνεχιστεί δηλαδή η δικαστική διαδικασία μετά τον θάνατο του κατηγορουμένου.

«Είναι απόλυτα άνευ προηγουμένου από την εμπειρία μου να συνεχιστεί η δίκη όταν ο κατηγορούμενος έχει πεθάνει», δήλωσε στο CNNi ο Τοντ Φερνάου, καθηγητής δικαίου και διευθυντής της Κλινικής Ποινικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ. «Αλλά επίσης δεν ξέρω καμία απόφαση που λέει ότι απαγορεύεται».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ