Πέμπτη 26 Μαϊου 2022

Φωτορεπορτάζ στα χιονισμένα δικαστήρια: Οι δίκες που αναβλήθηκαν και το πρόβλημα των προθεσμιών – Τι θα γίνει με τους αυριανούς πλειστηριασμούς

Χιονισμένα τα δικαστήρια της Ευελπίδων, με τις δίκες να αναβάλλονται. Λίγα αυτόφωρα δικάστηκαν και λίγες απολογίες- Παράταση προθεσμιών με νομοθετική ρύθμιση ζητούν οι δικηγόροι- Να μην ισχύσουν οι πλειστηριασμοί αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Φωτορεπορτάζ στα χιονισμένα δικαστήρια: Οι δίκες που αναβλήθηκαν και το πρόβλημα των προθεσμιών – Τι θα γίνει με τους αυριανούς πλειστηριασμούς dikastiko.gr

Kακοκαιρία “Ελπίς” δικαστήρια: Εικόνες χιονισμένου (και εν πολλοίς έρημου) τοπίου, μη συνήθεις για την Αττική και τα δικαστήρια της, αντίκρισαν και σήμερα όσοι (λίγοι) δικαστές, δικαστικοί υπάλληλοι, δικηγόροι και πολίτες αναγκάστηκαν να μεταβούν σήμερα στα δικαστήρια της πρωην σχολής Ευελπίδων.

Το χιόνι νωρίς το πρωί έφτανε τους 15 πόντους, ενώ η πρόσβαση γενικά ήταν δύσκολη.

Τα περισσότερα δικαστήρια αναβλήθηκαν, έγιναν μόνον αυτόφωρα επι της ουσίας και προγραμματισμένες απολογίες που δεν μπορούσαν να αναβληθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα δικαστήρια στον “πάγο”: Ποιες δίκες γίνονται σήμερα κατ΄ εξαίρεση στην Αττική και άλλες 5 περιοχές της χώρας (όλη η απόφαση)

Δείτε τις εικόνες που κατέγραψε το dikastiko.gr

Κακοκαιρία "Ελπίς" δικαστήρια

dikastiko.gr

Κακοκαιρία "Ελπίς" δικαστήρια

dikastiko.gr

Κακοκαιρία "Ελπίς" δικαστήρια

dikastiko.gr

Κακοκαιρία "Ελπίς" δικαστήρια

dikastiko.gr

Kακοκαιρία “Ελπίς” δικαστήρια: Οι προθεσμίες

Την ίδια στιγμή επικρατεί προβληματισμός για το θέμα των προθεσμιών στα διοικητικά και πολιτικά δικαστήρια. Π.χ σχετικά με τις ανακοπές πλειστηριασμών, τα ένδικα μέσα, τις ανταγωγές κλπ οπου προφανώς δε θα πρέπει να προσμετρηθούν οι συγκεκριμένες ημέρες της γενικής αργίας.

Οι δικηγόροι μάλιστα , δια του προέδρου της Ολομέλειας Δημ. Βερβεσού θα ζητήσουν απο το Υπουργείο Δικαιοσύνης για όσες διαδικαστικές πράξεις εμποδίστηκαν από το κλείσιμο των δικαστηρίων και από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στις 25 και 26 Ιανουαρίου 2022, πέρα και ανεξάρτητα από τις προβλέψεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (άρθρα 152 επ.), ειδική νομοθετική ρύθμιση με αναδρομική ισχύ, ώστε οι διαδικαστικές αυτές πράξεις να θεωρηθούν εμπρόθεσμες, ακόμη και εάν διενεργηθούν μετά την λήξη των εκτάκτων περιστάσεων.

Kακοκαιρία "Ελπίς" δικαστήρια

EUROKINISSI

Kακοκαιρία “Ελπίς” δικαστήρια: Οι πλειστηριασμοί

Μετά από ενέργειες των συμβολαιογράφων αύριο Τετάρτη δε θα γίνουν οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των συμβολαιογράφων:

«Μη διενέργεια πλειστηριασμών την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022»

Μετά την ανακοινωθείσα σήμερα το πρωί παράταση της Κατάστασης Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας για τις Περιφέρειες Αττικής, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας και Εύβοιας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2021, σας γνωστοποιούμε ότι δεν θα πραγματοποιηθούν πλειστηριασμοί στις ανωτέρω περιφέρειες αύριο Τετάρτη 26η Ιανουαρίου 2022.

Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι στις ανωτέρω Περιφέρειες ήδη με την υπ’ αριθμ. 4034/24-01-2022 απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης (ΦΕΚ Β΄186) έχει ανασταλεί η λειτουργία των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών για την 25η και 26η Ιανουαρίου 2022. Με τιμή

Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Ρούσκας

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ