Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Φόβοι σε χωριά της Κρήτης για μεγάλη διασπορά του κορονοϊού

Σήμερα οι γονείς των 30 μαθητών της κοινότητας Γερανίου επέλεξαν να παραμείνουν τα παιδιά τους στο σπίτι για λόγους ασφαλείας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Φόβοι σε χωριά της Κρήτης για μεγάλη διασπορά του κορονοϊού

Οκτώ περιστατικά καταγράφηκαν την Παρασκευή στο χωριό Άμνατος στη δημοτική ενότητα Αρκαδίου, κατά τη διάρκεια των πρώτων μαζικών τεστ.

Το Σάββατο ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι 7 μέχρι στιγμής άτομα στην Κοινότητα Γερανίου στο Δήμο Ρεθύμνου, βρέθηκαν επίσης θετικά στον ιό.

Αξίζει να σημειωθεί από τους 15 νοσούντες δύο νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο.

Σήμερα οι γονείς των 30 μαθητών της κοινότητας, επέλεξαν να παραμείνουν τα παιδιά τους στο σπίτι για λόγους ασφαλείας. Οι άνθρωποι της κοινότητας ενημέρωσαν άμεσα τον ΕΟΔΥ και ζήτησαν την πραγματοποίηση μαζικών τεστ, ωστόσο δεν υπήρξε καμιά απάντηση, ούτε δόθηκαν οδηγίες.

Σήμερα μάλιστα στο Δημοτικό σχολείο της περιοχής, περίπου 30 παιδιά δεν πέρασαν καν το κατώφλι του σχολείου τους, καθώς οι γονείς τους προτίμησαν να τα κρατήσουν στο σπίτι, υπό τον φόβο τυχόν διασποράς του ιού στην κοινότητα.

Πάντως σήμερα «παραφωνία», στην ομαλότητα αποτέλεσε η στάση του Δημάρχου Αρριανών, Αχμέτ Ριτβάν, ο οποίος με δική του απόφαση δεν λειτούργησαν τα σχολεία στους οικισμούς, Αγιοχώρι, Στροφή, Νέδα και Ήπιο, λόγω της παράτασης των περιοριστικών μέτρων έως τις 18 Ιανουαρίου.

Πηγή: Creta24

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ