Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

“Φρενάρει” τα σχέδια Κασιδιάρη για κάθοδο στις νέες εκλογές ο Ν. Αλιβιζάτος – Τι απαντά στους ισχυρισμούς του – ΒΙΝΤΕΟ

Σε δήλωση σχετικά με την επίκληση Κασιδιάρη σχετικής γνωμοδότησης του προχώρησε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Φρενάρει” τα σχέδια Κασιδιάρη για κάθοδο στις νέες εκλογές ο Ν. Αλιβιζάτος – Τι απαντά στους ισχυρισμούς του – ΒΙΝΤΕΟ EUROKINISSI

Σαφή απάντηση προς τους ισχυρισμούς Κασιδιάρη έδωσε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος, ακυρώνοντας τη δυνατότητα να κατέλθει σε συνδυασμό ανεξάρτητων υποψηφίων.

Ο κ. Αλιβιζάτος προχώρησε σε σχετική δήλωση δεδομένου ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης επικαλείτο γνωμοδότησή του, βάσει της οποίας – όπως ανέφερε ανακοίνωσή του – μπορεί να συμμετάσχει στις εκλογές ως συνασπισμός ανεξάρτητων.

«Δεν νοείται συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων σε όλη τη χώρα. Πρόκειται, στην πραγματικότητα για πολιτικό κόμμα. Είναι μια προφανής προσπάθεια να καταστρατηγηθούν οι απαγορευτικές ρυθμίσεις του πρόσφατου νόμου» τονίζει ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου.

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, την υποψηφιότητά του ως ανεξάρτητος βουλευτής Α’ Αθηνών με τον συνασπισμό Ανεξαρτήτων Υποψηφίων υπό την επωνυμία ΕΛΛΗΝΕΣ, ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ενώ μετά τη δήλωση Αλιβιζάτου επανήλθε παραπέμποντας σε άρθρο του καθηγητή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΕΔΩ

Ισχυρισμοί Κασιδιάρη: Τι ανέφερε στην ανακοίνωσή του

Στην ανακοίνωση του ο Η. Κασιδιάρης ανέφερε μεταξύ άλλων: “Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα είμαι ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών με τον συνασπισμό Ανεξαρτήτων Υποψηφίων υπό την επωνυμία ΕΛΛΗΝΕΣ. Η δήλωση της υποψηφιότητας μου θα βασιστεί στις προβλέψεις του εκλογικού νόμου και στην γνωμοδότηση Αλιβιζάτου: ” Αν ο Κασιδιάρης και οι φίλοι του εμφανισθούν ως “συνασπισμός ανεξαρτήτων” και όχι ως κόμμα και συγκεντρώσουν πάνω από το 3% των ψήφων (κάτι πολύ πιθανόν πλέον), θα μπορούν να μπουν στη Βουλή πλησίστιοι. Το ορίζει ρητά η παράγραφος 1 του άρθρου 99 του εκλογικού νόμου (π.δ. 26/2012)”.

Ο συνασπισμός ανεξάρτητων υποψηφίων δεν είναι κόμμα καθώς δεν διαθέτει ψηφοδέλτιο επικρατείας και δεν δικαιούται κρατικής χρηματοδότησης, ως εκ τούτου δεν περιορίζεται από τις αντισυνταγματικές τροπολογίες Μητσοτάκη. Οι ψήφοι που λαμβάνει ο συνασπισμός ανά εκλογική περιφέρεια αθροίζονται στην επικράτεια, όπως ακριβώς ισχύει και με τους συνασπισμούς κομμάτων, εξού και η βεβαιότητα Αλιβιζάτου πώς θα συγκεντρώσουμε πάνω από το 3% των ψήφων και θα μπούμε στη Βουλή πλησίστιοι”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ