Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Φθιώτιδα: Ελεύθερος με αναστολή  ο βοσκός που πυροβόλησε κατά μίας 35χρονης έξω από το σπίτι του

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Φθιώτιδα: Ελεύθερος με αναστολή  ο βοσκός που πυροβόλησε κατά μίας 35χρονης έξω από το σπίτι του

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας εκδικάσθηκε την Τετάρτη , η υπόθεση του 41χρονου – σήμερα – βοσκού από την Κυρτώνη Αταλάντης, που τον Δεκέμβριο του 2017 πυροβόλησε κατά μιας 35χρονης – τότε – γυναίκας Βουλγαρικής υπηκοότητας και ενός φίλους της επίσης Βούλγαρου, κοντά στο σπίτι που έχει στο χωριό.

Η υπόθεση είχε εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό στο ΜΟΔ Άμφισσας που είχε δεχτεί τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης του κατηγορουμένου και είχε μετατρέψει την κακουργηματική πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας, σε πλημμέλημα για επικίνδυνη σωματική βλάβη, τιμωρώντας τον με ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, δίνοντας ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Ενώπιον του Δευτεροβάθμιου Δικαστηρίου κατατέθηκαν και πάλι τα στοιχεία και το γεγονός ότι, δράστης και θύμα γνωριζόντουσαν και ότι η γυναίκα είχε πάει στο σπίτι του για να του προσφέρει «ερωτικές υπηρεσίες» όπως είχε κάνει κι άλλη φορά. Μαζί της είχε και έναν ομοεθνή της που φέρεται να έπαιρνε προμήθεια από τις «επισκέψεις» της φίλης του.

Η διαφωνία στην τιμή της «επίσκεψης» έφερε έντονη λογομαχία και σύμφωνα με το δράστη φοβούμενος την αντίδραση του Βούλγαρου «συνοδού» της γυναίκας, ο οποίος του επιτέθηκε φραστικά πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό.

Σύμφωνα με τη συνήγορο υπεράσπισης του βοσκού, Αργυρώ Καραφέρη, παρά το γεγονός ότι σε βάρος του εντολέα της είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για το βαρύτατο αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, «το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, κατόπιν μίας ενδελεχούς αποδεικτικής διαδικασίας, έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς μας και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή, για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης».

Πηγή : Lamiareport.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ