Τρίτη 05 Δεκεμβρίου 2023

Fuel Pass 2: Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι – Πώς κάνετε αίτηση στο vouchers.gov.gr – BINTEO

Από Ιούλιο η αίτηση το Fuel Pass 2. Το συνολικό κόστος του πακέτου ενίσχυσης ανέρχεται σε 375 εκατομμύρια

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Fuel Pass 2: Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι – Πώς κάνετε αίτηση στο vouchers.gov.gr – BINTEO freepik

To μεσημέρι της Τρίτης οι αρμόδιοι υπουργοί εξειδίκευσαν τις εξαγγελίες που έκανε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο υπουργικό συμβούλιο για το πρόγραμμα Fuel Pass 2 όπως έγραψε το dikastiko.gr 

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, οι δικαιούχοι είναι οι οδηγοί με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα ως 30.000, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε μέλος του νοικοκυριού, ως 45.000 ευρώ.

Η διαδικασία θα είναι η ίδια και αυτή τη φορά με αίτηση μέσω του gov.gr και κωδικούς Taxisnet από τα τέλη Ιουλίου.

Τα βήματα της αίτησης:

  • Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας οι δικαιούχοι αιτούνται την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας στην οποία πιστώνεται το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης. Η ψηφιακή κάρτα εκδίδεται από τράπεζα
  • Η είσοδος του δικαιούχου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω gov.gr πραγματοποιείται με τους κωδικούς taxisnet
  • Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, και αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού σε αυτήν.
  • Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης και εφόσον επαληθευθεί η ιδιότητά του ως δικαιούχου, η Κοινωνία της Πληροφορίας διαβιβάζει εγκριτική απόφαση στην τράπεζα και εμβάζει αμελλητί το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στον δικαιούχο.
  • Ακολούθως, η τράπεζα ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας: α) γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες και β) μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας. Μετά την είσοδο στον ανωτέρω σύνδεσμο, ο δικαιούχος δημιουργεί προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσει την ψηφιακή χρεωστική κάρτα του.
  • Το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στην χρεωστική κάρτα, δύναται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγοράς καυσίμων και δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο, εκτός των ανωτέρω ή η ανάληψή του
Fuel Pass 2

eurokinissi

 Fuel Pass 2: Τα νέα ποσά είναι:

  • 100 ευρώ για τα ΙΧ στα νησιά
  • 70 ευρώ για τις μοτοσυκλέτες στα νησιά
  • 60 ευρώ για τις μοτοσικλέτες στην υπόλοιπη Ελλάδα
  • 80 ευρώ για τα ΙΧ στην υπόλοιπη Ελλάδα

Ωστόσο, τα παραπάνω ποσά είναι μονάχα με το μπόνους που θα πάρει ο δικαιούχος, αποκλειστικά για Fuel Pass με ψηφιακή κάρτα στο κινητό. Το μπόνους την προηγούμενη φορά ήταν 5 ευρώ, ενώ τώρα, ανεβαίνει στα 15 ευρώ.

Παράλληλα επισπεύδεται η επιστροφή φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο. Η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο, το οποίο αγόρασαν το πρώτο εξάμηνο του 2022 θα γίνει αρχές Αυγούστου.

Αναφορικά με την επιδότηση του πετρελαίου- ντίζελ, διαμορφώνεται σε 0, 12 λεπτά  το λίτρο και το τελικό όφελος -συνυπολογίζοντας και τον ΦΠΑ- θα ανέλθει στα 0,15 λεπτά το λίτρο. Το κόστος της παρέμβασης εκτιμάται στα 115 εκατομμύρια ευρώ.

Το συνολικό κόστος του πακέτου ενίσχυσης ανέρχεται σε 375 εκατομμύρια ευρώ με πόρους που προέρχονται από την καλύτερη εκτέλεση του προϋπολογισμού τον περασμένο μήνα, επεσήμανε ο Χρήστος Σταϊκούρας, πριν δώσει τον λόγο στον αναπληρωτή υπουργό Θεόδωρο Σκυκαλάκη και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Θάνο Πετραλιά.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ