Παρασκευή 03 Δεκεμβρίου 2021

Φυλακές – «γκέιτ» με βάση τις καταγραφές της ΕΥΠ:  Άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, διασταυρώσεις περιουσιακών στοιχείων – Μετακινήσεις υπαλλήλων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Φυλακές – «γκέιτ» με βάση τις καταγραφές της ΕΥΠ:  Άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, διασταυρώσεις περιουσιακών στοιχείων – Μετακινήσεις υπαλλήλων

Βουτιά στα «οικονομικά» δεδομένα των φυλακών και δη συγκεκριμένων προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στις  καταγραφές τη ΕΥΠ για σωφρονιστικούς υπαλλήλους με καταγγελλόμενες συναλλαγές σε ποινικούς, κάνουν οι αρχές ασφαλείας.

Δεδομένου ότι όσα ακούγονται στις συνομιλίες, δεν έχουν ακόμα εμπλουτιστεί με άλλα στοιχεία από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές αρχές, παρά το γεγονός πως από τον Δεκέμβριο του 2016 η τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διαβίβασε το προς την Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς το πόρισμα της ΕΥΠ, ζητώντας τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης «προς διακρίβωση ή μη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων εγκλημάτων».

Η απόφαση λοιπόν φέρεται να είναι ειλημμένη με συγκεκριμένες εντολές , σύμφωνα με πληροφορίες προς τις αρμόδιες αρχές, αλλά και τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και το ΣΔΟΕ ώστε να «μιλήσει» το χρήμα.

Μάλιστα θα γίνουν διασταυρώσεις περιουσιακών στοιχείων και άλλων αποκτημάτων προκειμένου να διαπιστωθεί αν δικαιολογούνται από τις φορολογικές δηλώσεις των υπαλλήλων. Παράλληλα η πρώτη «καμπάνα» που ήχησε με τη δημοσιοποίηση των συνομιλιών του κοριού της ΕΥΠ, έφερε αντίλαλο στις φυλακές και συγκεκριμένα υπήρξε μετάθεση υπαλλήλου σε άλλο τμήμα των φυλακών που σημαίνει ουσιαστικά υποβάθμισή του. Από την πορεία της έρευνας βέβαια θα εξαρτηθεί αν αποδεικνύονται όσα διαφαίνονται στους διαλόγους, γιατί από μόνες τους οι καταγραφές δεν στοιχειοθετούν αδικήματα.

Πάντως η γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής, υπό την Σοφία Νικολάου, εμφανίζεται αποφασισμένη να ανατρέψει το κλίμα στις φυλακές και να καθαρίσει την ήρα από το στάρι.

Τα πάρτι

Όπως αποκαλύπτεται στήνονταν πάρτι ως επί το πλείστον στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού και στο επίκεντρο αυτών βρισκόταν ο δολοφονημένος επιχειρηματίας Δημήτρης Μάλαμας και ένας σωφρονιστικός υπάλληλος με κωδική ονομασία «Αντώνης ο Άραβας» -στο έγγραφο της ΕΥΠ αναφέρεται και το επώνυμό του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΕΥΠ «ο Μάλαμας επισκέπτεται τακτικά τις φυλακές με πολύ μεγάλη άνεση, διατηρεί επαφές με τον Α… όπου του επιτρέπει κάθε είδους διασκέδαση με τους ποινικούς. Στο παρελθόν έχουν προκύψει αναφορές τους σε γυναίκες που έβαλαν εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος».

Ο Μάλαμας

Σε άλλο σημείο της αναφοράς της η Υπηρεσία περιγράφει: «Ο Μάλαμας βρίσκεται με παρέα όπου πίνουν όλοι μαζί (είναι μεθυσμένοι). Καλεί την αλλοδαπή με την οποία συνευρίσκεται ερωτικά και της λέει να πάει να τον συναντήσει στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού δίνοντάς της παραγγελία να του πάει φαγητό (γύρους – σουβλάκια) επίσης της λέει να πάρει ταξί και μόλις φτάσει θα βγει αυτός έξω για να την βάλει μέσα. Η αλλοδαπή καταφτάνει στο ψυχιατρείο των φυλακών στις 22:00».

Σε άλλη καταγραφή συνομιλίας από 23/4/2016 ο Μάλαμας συνομιλεί με τον F τον οποίο έστειλε στις φυλακές Κορυδαλλού να πάει φαγητά και να τα παραδώσει στον Αντώνη τον Άραβα.

Όπως καταγράφει η ΕΥΠ, ο Μάλαμας πίνει… νερό στο όνομα του Άραβα –σωφρονιστικός υπάλληλος με υψηλή θέση ευθύνης στο ψυχιατρείο- καθώς όταν μία μέρα κατέρρευσε από το ποτό λέει σε συνομιλία με φίλο του πως είναι «γαμώ τα παιδιά» και «κύριος», προσθέτοντας: «Είναι άνθρωπος ρε μαλάκα. Αυτός ο άνθρωπος με βοήθησε».

Αραβαντινός: «Για μένα μιλάνε, αλλά δε τα λένε σωστά»

Ο πρώην αρχιφύλακας του Κορυδαλλού Αντωνης Αραβαντίνος, μιλώντας στο star,  παραδέχτηκε ότι μιλούν γι’ αυτόν:

«Ο Αντώνης ο Άραβας ο οποίος είναι προϊστάμενος του ψυχιατρείου. Προφανώς μιλάει για μένα αλλά δεν τα λένε σωστά […] Σε εμένα στο ψυχιατρείο δεν είχε μπει ποτέ. Καμία επαφή, μια φορά τον είχα δει έξω από τον Κορυδαλλό που ζήταγε επισκεπτήριο και του είπα όχι. Το αμφισβητώ απόλυτα….

Συνέχεια έφτιαχναν αυτοσχέδια τσίπουρα, αλλά προφανώς εδώ δε θα μιλάνε για τέτοια, και ουίσκι έχουν μπει κατά καιρούς, πάντα βρίσκουν τρόπο, κάτι να κάνουν, κάπως να τα κάνουν, «βρώμικοι» φύλακες υπάρχουν, αλλά από τα επισκεπτήρια δεν περνάνε αυτά τώρα…» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Αντώνης Αραβαντινός.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ