Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Φυλακές Κέρκυρας: Βρήκαν όπλα σε χώρους αλλοδαπών κρατουμένων – Απετράπη ένοπλη επίθεση

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Φυλακές Κέρκυρας: Βρήκαν όπλα σε χώρους αλλοδαπών κρατουμένων – Απετράπη ένοπλη επίθεση

 

Δύο πιστόλια, το ένα με σιγαστήρα, βρήκαν οι αστυνομικοι που έκαναν φύλλο και φτερό για έξι ώρες κελιά και κοινόχρηστους χώρους στις φυλακές Κέρκυρας. Στην έρευνα που ξεκίνησε στις 10 το βράδυ του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε στις 4 το πρωί της Κυριακής συμμετείχαν άνδρες της ΕΚΑΜ αλλά και της αντιτρομοκρατικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα protothema.gr στις πτέρυγες στις οποίες έγινε η έρευνα κρατούνται «σκληροί» κακοποιοί από την Αλβανία, γνωστοί στο χώρο του εγκλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα ethnos.gr, οι Αρχές εκτιμούν ότι τα όπλα θα χρησιμοποιούνταν είτε για απόδραση, είτε για ομηρία, είτε για επίθεση με στόχο σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Oι ίδιες πηγές ενημέρωσης μάλιστα προσθέτουν ότι στο πρόσφατο παρελθόν είχαν υπάρξει απειλές από κρατούμενους με μεγάλη ισχύ στην φυλακή. Ενδεικτικό είναι ότι τα όπλα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν άμεσα, καθώς ήταν απολύτως λειτουργικά και υπήρχαν και οι σφαίρες.

Τα δύο πιστόλια εστάλησαν διεύθυνση εγκληματολογικού της ΕΛ.ΑΣ. για γενετικό υλικό κι αποτυπώματα. Οι Αρχές συνεχίζουν την έρευνα για να διαλευκάνουν ποιοι ήταν οι κάτοχοί τους και με ποιο τρόπο πέρασαν μέσα στη φυλακή.

Στα ίδια σημεία βρέθηκαν γεμιστήρες, 17 σφαίρες, στιλέτα, μαχαίρια και ναρκωτικά.

Πηγή: protothema.gr / ethnos.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ