Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Φυλακές Κορυδαλλού: Από κινητά τηλέφωνα μέχρι μαχαίρια στα κελιά – Έρευνα στις Φυλακές Πατρών μετά από συμπλοκή κρατουμένων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Φυλακές Κορυδαλλού: Από κινητά τηλέφωνα μέχρι μαχαίρια στα κελιά –  Έρευνα στις Φυλακές Πατρών μετά από συμπλοκή κρατουμένων

 

Αυτοσχέδια σουβλιά, έως και φορτιστές βρέθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τρία αυτοσχέδια σουβλιά,
Εννέα κινητά τηλέφωνα,
Τρεις φορτιστές,
Τρία hands free,
usb καλώδιο και bluetooth.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε άμεσα ο αρμόδιος Εισαγγελέας και η οικεία Αστυνομική Αρχή η οποία διενεργεί σχετική προανάκριση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και ο προβλεπόμενος πειθαρχικός έλεγχος.

Έρευνα στις Φυλακές Πατρών μετά από συμπλοκή κρατουμένων

Έρευνα πραγματοποιήθηκε επίσης το μεσημέρι της Τρίτης σε 4 θαλάμους και κοινόχρηστους χώρους πτέρυγας του Καταστήματος Κράτησης Πατρών από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, με τη συνδρομή εξωτερικών φρουρών.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 αυτοσχέδια μαχαίρια, 23 και 12 εκατοστών, μεταλλική ράβδος 75 εκατοστών, τριπλή ξύλινη ράβδος 60 εκατοστών, με προσαρμοσμένη βίδα στο ένα άκρο, ξύλινη ράβδος 42 εκατοστών, με προσαρμοσμένη βίδα στο ένα άκρο, 2 αυτοσχέδια μαστίγια, 2 κάλτσες, εντός των οποίων υπήρχαν πέτρες και μπαταρίες και κινητό τηλέφωνο.

Ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας και η τοπική Αστυνομική Αρχή, που διενεργεί σχετική προανάκριση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και ο προβλεπόμενος πειθαρχικός έλεγχος.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μετά από συμπλοκή μεταξύ Αφγανών και αραβόφωνων κρατουμένων, που είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό δύο εξ αυτών.

Πηγή: protothema.gr / news247.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ