Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Φυλακές Κορυδαλλού: Έτοιμα τα 10 πρώτα σπιτάκια για αδέσποτα ζώα δια χειρός κρατουμένων – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Οι κρατούμενοι κάνουν μόνοι τους την προετοιμασία, κόβουν τα ξύλα, τα ετοιμάζουν και στην συνέχεια ομαδικά «χτίζουν» τα σπιτάκια, με την βοήθεια σωφρονιστικών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Φυλακές Κορυδαλλού: Έτοιμα τα 10 πρώτα σπιτάκια για αδέσποτα ζώα δια χειρός κρατουμένων – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Πίσω από τις βαριές, σιδερένιες πόρτες των φυλακών Κορυδαλλού και τους τοίχους με τα συρματοπλέγματα, κάποιοι από τους κρατούμενους αξιοποιούν τον χρόνο του εγκλεισμού τους, δημιουργώντας σπιτάκια για αδέσποτα ζώα, όπως έγραψε το dikastiko.gr.

Στο κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού βρέθηκε η δημόσια τηλεόραση και κατέγραψε δηλώσεις κρατούμενων που έχουν βρει διέξοδο, μέσα από την εργασία, στις φυλακές.

“Είναι μια διέξοδος όπως και να έχει, είναι κάτι άλλο που σε αφήνει σε άλλο επίπεδο από αυτά τα πλαίσια. Και έξω κάτι κάναμε, ήμασταν άνθρωποι της δουλειάς, τώρα εντάξει πέσαμε σε κάποιο παράπτωμα, αλλά δεν έχει αλλάξει κάτι, η δουλειά είναι δουλειά. Εδώ έμαθα τα πιο πολλά, ήμουν σιδεράς εγώ και ασχολήθηκα και με το ξύλο εδώ, εδώ τα έμαθα όλα, άρα μπορείς να μάθεις τα πάντα, αρκεί να έχεις θέληση” αναφέρει ένας κρατούμενος.

Κοινός παρονομαστής η αγάπη τους για τα ζώα. Οι κρατούμενοι κάνουν μόνοι τους την προετοιμασία, κόβουν τα ξύλα, τα ετοιμάζουν και στην συνέχεια ομαδικά «χτίζουν» τα σπιτάκια, με την βοήθεια σωφρονιστικών.

“Εγώ είμαι κρατούμενος εδώ πέρα 11 μήνες πάω, και ασχολούμαστε με αυτά, μου άρεσε πάρα πολύ σαν ιδέα. Έχω και εμπειρία πάνω σε αυτό γιατί το επάγγελμα μου είναι ξυλουργός. Ξεφεύγει λίγο το μυαλό. Το πιο σημαντικό είναι αυτό, ότι ασχολιόμαστε με κάτι, μας αρέσει”.

“Πήρε λίγο χρόνο μέχρι να βρούμε μία φόρμουλα, πώς θα τα κατασκευάζουμε, και σίγουρα να τα φτιάχνουμε σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα” αναφέρει σωφρονιστικός υπάλληλος που εκτελεί χρέη τεχνικού στο κατάστημα του Κορυδαλλού.

Ήδη είναι έτοιμα τα πρώτα δέκα σπιτάκια για αδέσποτα ζώα, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεχιστεί η κατασκευή και άλλων σπιτιών.

Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, τονίζει από την πλευρά της: “Πρόκειται για μία πολύ σημαντική συνεργασία της Γενικής Γραμματείας αντεγκληματικής με την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία και τη σημασία για την Ελλάδα οι κρατούμενοι στις φυλακές να φτιάχνουν σπιτάκια για τα αδέσποτα ζώα και να ξέρει η κοινωνία ότι αυτά τα σπιτάκια, όπου τα βλέπουν σε καταφύγια ότι έχουν φτιαχτεί με πολλή αγάπη από κρατούμενους”.

“Με μεγάλη χαρά έφτιαξαν και με προθυμία οι κρατούμενοι, ελπίζω θα συνεχιστούν και άλλες τέτοιες συνεργασίες” τονίζει η Διευθύντρια Φυλακών Κορυδαλλού Μαρία Στέφη.

Σε πρώτη φάση θα παραδώσουν συνολικά 100 σπιτάκια για τα αδέσποτα ζώα, ωστόσο θα ακολουθήσουν και άλλα προγράμματα και δράσεις.

Η Ειρήνη Μολφέση, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας σημειώνει ότι “είναι θέμα να μπορέσει κανείς να εκφράσει την φιλοζωία του ακόμα και σε συνθήκες ας πούμε κράτησης που νομίζω είναι σημαντικό για πολλούς ανθρώπους”.

Βασικός στόχος είναι η επανένταξη των κρατουμένων στην κοινωνία, ως εργαζόμενοι με επαγγελματικές δεξιότητες.

ΒΙΝΤΕΟ: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ