Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Φυλακές Λάρισας – Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας: Στα θρανία για άλλη μια χρονιά οι κρατούμενοι – ΦΩΤΟ

Από τον Οκτώβριο και για τρεις ώρες την εβδομάδα δώδεκα εκπαιδευόμενοι του σχολείου, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, μυήθηκαν στη μοναδική δραστηριότητα της μελισσοκομίας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Φυλακές Λάρισας – Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας: Στα θρανία για άλλη μια χρονιά οι κρατούμενοι – ΦΩΤΟ larissanet.gr

Ολοκληρώθηκε στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών Λάρισας το πρόγραμμα μελισσοκομίας που πραγματοποίησε το 2ο Σ.Δ.Ε. Λάρισας σε συνεργασία με τo Τμήμα Μελισσοκομίας της ΚοινΣΕπΈναστρον και της ΚοινΣΕπΜελιτεύς.

Από τον Οκτώβριο και για τρεις ώρες την εβδομάδα δώδεκα εκπαιδευόμενοι του σχολείου, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, μυήθηκαν στη μοναδική αυτή δραστηριότητα. Παρακολούθησαν θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα για το περιβάλλον, τον συναρπαστικό κόσμο των μελισσών και τις προϋποθέσεις για την εκτροφή, την αναπαραγωγή τους και την παραγωγή μελιού, κεριού, βασιλικού πολτού και γύρης.

Τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν σε αίθουσα, αλλά και στον βοτανόκηπο του σχολείου, όπου καλλιεργούνται τα περισσότερα είδη μελισσοβότανων. Το πρόγραμμα αναμένεται να συνεχιστεί και το επόμενο σχολικό έτος με την υποστήριξη του ΚΕΚ της Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα η μελισσοκομία είναι μια καλή δραστηριότητα στο πλαίσιο της κοινωνικής επανένταξης γιατί δεν υπάρχουν περιορισμοί στην άσκηση αυτής της επαγγελματικής δραστηριότητες και αφορά δραστηριότητα στη φύση με ελεύθερο ωράριο.

ΠΗΓΗ: larissanet.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ