Δευτέρα 29 Μαϊου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Φυλάκιση 5 ετών αποφάσισε το Εφετείο για πρώην ταμία του Δήμου Βόλου – Για υπεξαίρεση 263.000 ευρώ

Ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε την πράξη του όμως είπε ότι το ποσό που πήρε ανέρχονταν σε 120.000 ευρώ και όχι αυτό για το οποίο καταδικάστηκε

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Φυλάκιση 5 ετών αποφάσισε το Εφετείο για πρώην ταμία του Δήμου Βόλου – Για υπεξαίρεση 263.000 ευρώ freepik

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας εκδικάστηκε η υπόθεση του πρώην ταμία του δήμου Βόλου για υπεξαίρεση ποσού ύψους 263.000 ευρώ από τα δημοτικά ταμεία.

Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε ετών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως και με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Το Δικαστήριο αναγνώρισε στον καταδικασθέντα το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Υπεξαίρεση

Pixabay

Υπεξαίρεση: Παραδέχθηκε ότι πήρε 120.000 ευρώ

Σύμφωνα με το e-thessalia.gr, ο πρώην ταμίας του Δήμου κατηγορούνταν πως είχε υπεξαιρέσει το ποσό των 263.000 ευρώ περίπου από τα δημοτικά ταμεία. Απολογούμενος ο πρώην ταμίας, φέρεται να υποστήριξε ότι είχε πάρει από το ταμείο μόνον 120.000 ευρώ και όχι το ποσό για το οποίο καταδικάστηκε.

Υπεξαίρεση

freepik

Το χρονικό

Η υπόθεση του ελλείμματος άρχισε να αποκαλύπτεται τον Απρίλιο του 2016, όταν ο τότε αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημ. Πέγιος και η διευθύντρια της οικονομικής υπηρεσίας, Βάσω Παπαδανιήλ, είχαν ενημερώσει εγγράφως τον τότε δήμαρχο Βόλου Θ. Θεοδώρου για ύποπτες κινήσεις στα δημοτικά ταμεία και για πιθανό έλλειμμα της τάξης των 150.000 ευρώ, για να αποκαλυφθεί τελικά στην πορεία της έρευνας, ότι το ποσό ήταν μεγαλύτερο.

Σχετικό πόρισμα είχαν εκδώσει και οι ορκωτοί λογιστές, που είχαν διεξάγει έρευνα για την υπόθεση. Τον Ιούνιο του 2016 είχε ανακοινωθεί το αποτέλεσμα της έρευνας που είχε γίνει, στη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Βόλου. Ο ταμίας και ένας ακόμη υπάλληλος, που εισέπραττε τέλη από τις λαϊκές αγορές, είχαν αλλάξει τότε θέσεις εργασίας στον Δήμο. Ακολούθησε ΕΔΕ, ενώ το πόρισμά της μαζί με την έκθεση των ορκωτών λογιστών είχαν κατατεθεί από τη δημοτική αρχή στην Εισαγγελία Βόλου.

Σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τον ίδιο χρόνο το έλλειμμα είχε καταλογιστεί ονομαστικά στον πρώην ταμία. Ακολούθησε κατάθεση μήνυσης σε βάρος του από τον τότε εκτελούντα χρέη δημάρχου Βόλου κ. Θεοδώρου. Η Εισαγγελία Βόλου σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του πρώην ταμία και ο φάκελος διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας τον Φεβρουάριο του 2018.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ